.
News Image

THINK-PINK: het andere boek over borstkanker

Getuigenissen van artsen en lotgenoten gebundeld in kersverse publicatie...

Oktober is de internationale borstkankermaand. Ook in 2015 liegen de cijfers er niet om: jaarlijks krijgen in België meer dan 10.500 vrouwen de diagnose borstkanker. Gemiddeld sterven er ook 7 patiënten per dag aan de ziekte.

Think-Pink, de nationale borstkankercampagne, brengt de strijd tegen borstkanker permanent onder de aandacht. Zonet verscheen bij Borgerhoff&Lamberigts van auteur Kaatje De Coninck een nieuw boek over de ziekte.

THINK PINK - over strijden tegen, leven met en leven na borstkanker.

In dit boek bundelt Think-Pink alle info over borstkanker: over preventie, diagnose en behandeling. Over hoe je als vrouw je trots en schoonheid kan behouden. Over hoe je lichaam is na de behandeling en hoe je weer helemaal fit kan worden; Lotgenoten vertellen hun verhaal, artsen delen hun bevindingen.

Het gevoel dat ik zelf bepaalde zaken in de hand kon houden en dat ik aan mijn toekomst werkte, heeft me altijd gesterkt. Ik wilde me ook nuttig blijven voelen, deel van de maatschappij, ook al was dat niet altijd makkelijk. Lotgenote Inge, 31 jaar

Er is de laatste jaren sprake van een revolutie in de radiotherapie. De schema’s worden steeds korter. We zullen nog evolueren naar eenzelfde stralingsdosis op minder dagen. Nu is het nog vijf tot zeven weken. Dr. Wilfried De Neve, professor radiotherapie