.
News Image

The Nile Hilton Incident - Bloedstollende misdaadfilm

Strakke politieke en psychologische thriller.


Noredin is een doorsnee corrupte politierechercheur in Caïro. Hij vult zijn salaris aan door kleine criminelen af te persen en met steekpenningen van straathandelaren en huisjesmelkers. In een maatschappij die op de rand van de afgrond staat weet hij zich staande te houden met drank en drugs. Op een nacht krijgt hij een moordzaak toegewezen. Het lijk van een zangeres is gevonden in het Nile Hilton hotel. Aanvankelijk lijkt het om een crime passionel te gaan, maar al snel leidt het spoor naar de Egyptische machtselite.



The Nile Hilton Incident speelt zich af rond de Egyptische Revolutie van 2011 en is losjes gebaseerd op de moord in 2008 op Suzanne Tamim. Een Egyptische zakenman en politicus, gedumpt door de Libanese popster, bleek verantwoordelijk voor de misdaad, die heel Egypte schokte.



Fares Fares (Jalla! Jalla!), Mari Malek en Yaser Aly Maher spelen de hoofdrollen in de politieke thriller van Tarik Saleh die op Sundance werd bekroond met de Grote Juryprijs. Saleh regisseerde onder meer de speelfilms Tommy en Metropia, de documentaire Gitmo en de muziekvideo I Follow Rivers voor Lykke Li, die ruim zestig miljoen keer is bekeken op YouTube.