.
News Image

Telenet verlengt exclusiviteitscontract met HBO

Telenet heeft het exclusiviteitscontract met HBO verlengd en uitgebreid.


Telenet heeft het exclusiviteitscontract met HBO verlengd en uitgebreid. Hierdoor wordt Telenet exclusief Home of HBO voor Vlaanderen tot 2018. Daarnaast zal Telenet zijn premium aanbod ook kunnen aanvullen met een aantal volledige reeksen uit het rijke HBO-archief, zoals bijvoorbeeld 'Band of Brothers', 'Generation Kill' of 'The Sopranos'. Daarenboven zal er ook worden geput uit de catalogus van Cinemax, een dochterbedrijf van HBO.



Voor de Rex en Rio-kijker betekent deze door de pers gelauwerde nieuwe HBO-series te zien zullen zijn bij Telenet, en dit zo snel mogelijk na uitzending in de VS. Momenteel zijn bepaalde episodes al 7 dagen na de VS release te bekijken. Dit jaar waren de afleveringen van het nieuwe 'Game of Thrones'-seizoen beschikbaar nauwelijks één week nadat de Amerikanen ernaar gekeken hadden. Telenet rondt weldra de procedure af om deze periode nog meer in te korten en nieuwe afleveringen van series 1 dag na de Amerikaanse uitzending te kunnen aanbieden.



Door dit exclusiviteitscontract kan Telenet bovendien ook jaarlijks volledige series uit het rijke HBO-archief ter beschikking stellen via het Rex en Rio-aanbod. Klassiekers als 'The Sopranos', 'The Comeback' en 'Band of Brothers' zullen te bekijken zijn via het Rex en Rio aanbod. Ook in de komende jaren zullen meer gelijkaardige series ter beschikking gesteld worden van de Rex en Rio-abonnees.



Cinemax is tevens een premium betaaltv-zender en dochter van HBO. Onder andere de 'The Knick' van regisseur Steven Soderbergh met Clive Owen en het aparte politieverhaal 'Banshee' komen uit deze stal. Binnen het hernieuwde contract kan Telenet ook jaarlijks één reeks uit de Cinemax catalogus selecteren.



Jeroen Bronselaer, VP Product Entertainment: We merken dat de films en series van HBO zeer gesmaakt worden door onze kijkers. Door de jaren heen is de samenwerking met HBO steeds meer verankerd. De afgelopen drie jaar hadden we al exclusieve rechten van belangrijke HBO series in Vlaanderen. We zijn dan ook zeer verheugd dat we nu nog een extra stap kunnen zetten en ons home of HBO mogen noemen. Kijkers kunnen er van op aan de nieuwste afleveringen exclusief en zo snel mogelijk na release in de VS bij Telenet terug te vinden. Daarnaast breiden we ons aanbod uit met volledige seizoenen die onze kijkers in 1 keer kunnen verslinden. We willen hen alle alle keuzemogelijkheden geven en iedereen voor zich laten beslissen waar, hoe en wanneer hij of zij bepaalde series bekijkt.



Als 'Home of HBO' heeft Telenet een succesvol aanbod dat ook bestaat in verscheidene andere landen wereldwijd zegt Jennifer Bowen, SVP International Distribution, HBO. Telenet is een geweldig innovatieve partner en we kijken uit om onze samenwerking de komende jaren verder te zetten.



Momenteel zijn de HBO-series 'The Knick' en 'The Leftovers' beschikbaar in Rio. Dit najaar komen daar het derde seizoen van 'The Newsroom', het vijfde seizoen van 'Boardwalk Empire' , het tweede seizoen van 'Getting On', 'Olive Kitteridge' en 'Jonah From Tonga' bij. Begin volgend jaar staan 'Game of Thrones', samen met de nieuwe jaargangen van 'Veep', 'Girls' en 'Banshee' klaar.



Rio-klanten kunnen alle programma's na de uitzending steeds gratis opvragen. Alle HBO series zijn ook via Yelo op PC en tablet beschikbaar.



Rex-klanten zullen ook HBO series kunnen zien zoals The Sopranos, Band of Brothers en andere series die binnenkort beschikbaar worden op aanvraag en via Yelo op PC en tablet.