.
News Image

Swoop opende Het Schlagerfestival 2017

Zij brachten de sfeer er goed in.


Swoop stond voor de eerste keer op Het Schlagerfestival in Hasselt. In het verleden moest een DJ de ambiance er proberen in te brengen met het spelen van opzwepende muziek. Dit jaar gooide men het over een andere boeg en mocht een echte partyband absoluut is de Ethias Arena in vuur en vlam zetten en daarom dacht men meteen aan Swoop. En de zaal stond al snel op zijn kop! Hun optreden was niet aangekondigd en daarom begonnen ze voor een zo goed als lege zaal eraan, maar toen de mensen de ambiance hoorden stroomden ze al snel binnen. In een mum van tijd zat de zaal vol en zo kon iedereen vaststellen dat de nieuwe aanpak van de organisatie loont.

Op de Facebookpagina van Swoop werd al eerder gesproken van een grote verrassing en zo begonnen fans als iets te vermoeden. Aangezien Swoop dit weekend werden toegevoegd om hun album 15 jaar Swoop temidden van enkele andere schlagerartiesten te signeren in de Media Markt te Hasselt en ze zondagavond een optreden hebben voor Hasselt Kermis konden wij al raden wat die verrassing zou zijn.

Toen Het Schlagerfestival echt aan de gang was konden de volgers van Swoop even de sfeer opsnuiven op hun Facebookpagina, waar ze live backstage verslag uitbrachten van dit grote feest.



Nu de verrassing is onthuld raden we in ieder geval aan om als bezoeker van Het Schlagerfestival minstens een half uur vroeger dan voorzien je plaats in te nemen in de zaal, want anders zul je al heel wat hebben gemist.



Tekst: Nico Vanaken