.
News Image

Swoop hoopt op gouden plaat

Zou leuke bekroning zijn voor 15-jarig bestaan.


Na twee opeenvolgende druk bijgewoonde jubileumconcerten 15 jaar Swoop van vorige maand blikt zanger en entertainer Filip D'haeze in de Krant van West-Vlaanderen al vooruit.

​De ambities van de frontman zijn duidelijk. Ik hoop op een grote verkoop, want ook ik zou eens graag een gouden plaat aan mijn muur willen hangen, liet hij optekenen in de krant. De voortekenen om te scoren zijn in ieder geval gunstig. Van platenmaatschappij CNR-Vlaamse Sterren kreeg de groep groen licht om een dubbel-cd uit te brengen. Op de eerste cd staan alle bekende Swoop-songs. De tweede cd bevat de nieuwe liedjes waarvan er de voorbije maanden al enkele werden uitgebracht. Van De Sardienendans, die de volgende single zal worden verwacht men net als met Sirtaki om toekomstgericht te scoren.

​Het vorige album We gaan ervoor werd overal goed onthaald. Nu zijn de verwachtingen toch wel vrij groot, aangezien het succes van Swoop de laatste jaren nog is toegenomen.

​De bezoekers van het feestweekend van Swoop konden de cd al aanschaffen en bij heel wat mensen is die ongetwijfel al grijsgedraaid. Wie het album nog niet in zijn bezit heeft zal nog wat geduld moeten hebben, want op 16 januari 2017 zal deze dubbel-cd met 30 mooie liedjes pas in de winkelrekken liggen.



​Tekst: Nico Vanaken