.
News Image

Sven Nys sportcommentator op Joe

Nieuwe job voor Sven Nys.


Vandaag, op maandag 9 januari 2017, was Sven Nys voor het eerst te horen bij het Joe-ochtendduo Sven Ornelis en Anke Buckinx. Vanaf nu heeft de voormalige profveldrijder elke maandag om 7.45 een vaste sportrubriek ‘De Grote Prijs Sven Nys’ bij Joe. Hierin overloopt hij uitgebreid de beste en meest speciale momenten van het afgelopen sportweekend. Niet alleen het veldrijden komt aan bod, maar ook de andere sporten hebben een plaats in Nys’ wekelijkse rubriek.

Sven Nys: “Ik volg al alle sporten, maar met deze rubriek ga ik nog meer mijn focus leggen op wie dé mensen van de week zijn.”



Vandaag had Nys het in zijn rubriek over Sven Kramer die dit weekend Europees kampioen allroundschaatsen werd. Nys onthulde dat hij een grote schaatsfan is: “Ik ben echt een schaatsliefhebber. Ik kijk al jaren, vroeger nog meer dan nu, naar het schaatsen. Dat is eigenlijk het veldrijden van Nederland.”. Ook Wout Van Aert, die dit weekend overtuigend Belgisch kampioen veldrijden werd, mocht natuurlijk niet in het lijstje ontbreken. Maar de grote prijs van Sven Nys ging naar Sanne Cant, die voor de achtste keer op rij Belgisch kampioen werd in het veldrijden.

Voor de sportrubriek van Sven Nys belden Sven & Anke nog met zoonlief Thibau om hem te feliciteren met zijn Belgische titel bij de eerstejaarsnieuwelingen, die hij dit weekend behaalde in Oostende. Papa Nys was alvast heel enthousiast: “Het is heel emotioneel en eigenlijk mooier dan zelf winnen. Als je je zoon gelukkig ziet en zijn handen in de lucht ziet steken. Dat is wel een heel speciaal moment. Volgende week ga ik een weekendje met hem skiën. Even weg van alle drukte, de fiets aan de kant en de latten op!” Thibau was al vroeg wakker na zijn overwinning voor zijn eerste schooldag na de kerstvakantie en papa Nys gaf hem nog de wijze raad mee: “doet uw best op school hè zoon!”.


Bio van Sven Nys

Meer Over:

Sven Nys

Bio van Sven Ornelis en Anke Buckinx