.
News Image

Stromae kaapt de meeste MIA- nominaties weg

Genomineerden MIA's 2013 bekend, Stromae heeft 7 nominaties!

De genomineerden voor de MIA's, de Vlaamse muziekprijzen, zijn bekend en vanaf vandaag kan het publiek online stemmen voor een aantal van deze Music Industry Awards. De andere stemmen komen van de muzieksector. Enkel voor De Hit van Het jaar kan er nog niet gestemd worden, want de genomineerden in deze categorie maken Muziekcentrum Vlaanderen en de VRT pas later deze maand bekend. De zevende editie van de uitreiking van de Mia's zendt Eén live uit op zaterdag 8 februari vanuit Vilvoorde waar de hele Vlaamse muzieksector die avond verzamelt.

Deze zevende editie van de MIA's blikt terug op het muzikale jaar 2013. Tijdens de vorige editie was Triggerfinger de grote winnaar. Zij verzilverden al hun nominaties en gingen met vier MIA's naar huis. Stromae heeft een geweldig jaar achter de rug en dit vertaalt zich in maar liefst zeven nominaties. Maar ook andere werden verschillende keren genomineerd: Daan vijf, Flip Kowlier vier, Trixie Whitley drie. Verder maken ook gevestigde waarden als Ozark Henry, Axelle Red, Hooverphonic, Goose, Clouseau en Natalia zich klaar voor dé avond van de Vlaamse Muzieksector. Net als enkele MIA-nieuwkomers zoals Flying Horseman, Jonas Winterland, Coely, Compact Disk Dummies, Robby Longo en Slongs Dievanongs.

Wie met welke awards naar huis gaat op 8 februari, hangt zowel af van de muzieksector als van het publiek. De muzieksector heeft MIA's te verdelen in de categorieen Album, Artwork, Auteur-componist, Live act, Muzikant en Videoclip. Het publiek vanaf vrijdag 10 januari zijn stem uitbrengen in de categorieën Solo Man, Solo Vrouw, Doorbraak, Pop, Groep, Alternative, Dance, Nederlandstalig en Vlaams populair. Het publiek kan stemmen vanaf vrijdag 10 januari tot zondag 19 januari via http://mias.een.be.
De winnaar van de Lifetime Achievement Award en de genomineerden voor Hit van het Jaar worden later deze maand bekend gemaakt. Wie deze laatste award wint, bepaalt de Eénkijker via televoting tijdens de show.

Dit zijn de genomineerden:
PUBLIEKSPRIJZEN:
●ALTERNATIVE
DAAN
FLYING HORSEMAN
MADENSUYU
TRIXIE WHITLEY

●DANCE
COMPACT DISK DUMMIES
DIMITRI VEGAS & LIKE MIKE
GOOSE
STROMAE

●DOORBRAAK
COELY
COMPACT DISK DUMMIES
PAULIEN MATHUES
SLONGS DIEVANONGS

●GROEP
BALTHAZAR
CLOUSEAU
HOOVERPHONIC
MARBLE SOUNDS

●NEDERLANDSTALIG
CLOUSEAU
FLIP KOWLIER
JONAS WINTERLAND
MEURIS

●POP
HOOVERPHONIC
NATALIA
OZARK HENRY
STROMAE

●SOLO MAN
BENT VAN LOOY
DAAN
GABRIEL RIOS
STROMAE

●SOLO VROUW
AXELLE RED
COELY
NATALIA
TRIXIE WHITLEY

●VLAAMS POPULAIR
CHRISTOFF
DE ROMEO'S
JO VALLY
ROBBY LONGO

SECTORPRIJZEN:
●ALBUM
FLIP KOWLIER 'Cirque'
FLYING HORSEMAN 'City Same City'
STROMAE: 'Racine Carrée'
TRIXIE WHITLEY: 'Fourth Corner'

•ARTWORK
BED RUGS
FLIP KOWLIER
JAN SWERTS
STROMAE

•AUTEUR/COMPONIST
ALEX CALLIER
FLIP KOWLIER
DAAN
STROMAE

●LIVE ACT
AXELLE RED
BALTHAZAR
DAAN
GOOSE

•MUZIKANT
BERT DOCKX
ISOLDE LASOEN
ROLAND VAN CAMPENHOUT
TOM VAN STIPHOUT

●VIDEOCLIP
DAAN 'La Crise'
MARBLE SOUNDS 'Leave a light on'
STAN LEE COLE 'Separated'
STROMAE 'Formidable'