.
Ghost Rockers
zaterdag 24 september 2016

Stoere Ghost Rockers zwaar gepest op school

Nu zijn ze immens populair, maar dat was ooit anders...

Deze week getuigen enkele acteurs uit de enorm populaire Ketnet-serie Ghost Rockers in weekblad Story over de pesterijen die ze tijdens hun schooltijd moesten ondergaan.

Juan Gerlo speelt in Ghost Rockers de stoere gitarist Jonas, maar werd als nerd vaak gepest door oudere jongens op school. Tot bloedens toe zelfs. Zijn ouders of leerkrachten inlichten wou hij niet doen, daarvoor was hij te trots. Tot de pestkoppen hem zijn jas aandeden als een soort dwangbuis en hij hard op z’n hoofd viel. Hij beseft nu dat pestkoppen kordaat terecht gewezen moeten worden door een volwassene.

Ook Elindo Avastia (drummer Jimmy in Ghost Rockers) had te maken met pesterijen. In Den Bosch viel hij op als kleurling maar de pesterijen waren niet enkel racistisch van aard. Elindo werd ook vaak uitgescholden voor homo omdat hij artistiek was, en graag danste en zong. Tot hij de confrontatie aanging met de leider van de pestkoppen, er neus aan neus mee ging staan en hem luidop vroeg wat zijn bedoeling was en als hij hem wilde slaan dat hij dat dan maar moest doen. De pestkop schrok zo hard dat het pesten plotseling ophield. Zijn goede raad voor mensen die gepest worden is om er sowieso over te praten met anderen, en vooral te beseffen dat de pestkoppen de zwakkelingen zijn, en niet jijzelf.

Over hoe Tinne Oltmans jarenlang gepest werd en er nog steeds de gevolgen van draagt schreven we eerder al. Lees het bericht via onderstaande link.