.
News Image

Sterren Zien eerste nummer 1 voor Frimout

Frimout tevreden met nummer 1.


De Nederlandstalige band Frimout heeft duidelijk de wind in de zeilen. Al 3 maanden kampeert hun liefdesballade ‘Sterren Zien’ in de playlist van Radio2 en vele lokale radio’s. Nu heeft de band in de Vlaamse Top 10 van Ment TV ook officieel zijn eerste nummer één hit te pakken. De prachtige clip met in de hoofdrollen Gitte en Gert, een koppel met het syndroom met Down, is ondertussen op Youtube al bijna 12 000 bekeken.



Vanaf volgende week donderdag begint de band aan hun ‘5 jaar Frimout’ zomertour die hen doorheen heel het land brengt. Van de Gentse Feesten tot de Bosfeesten in Peutie en van de Markt in Lommel tot de Grote Plaats in Lebbeke.Maar dat is nog niet alles. Op 28 mei zenden ATV, TV Limburg en TV Oost een special van een uur uit van de verjaardagsshow ‘5 jaar Frimout’. Het is een registratie van hun voorstelling die ze op 11 februari dit jaar in CC Leopoldsburg speelde. Op dat moment stelde de band ook zijn debuutalbum voor. Dat album kreeg intussen unaniem lovende kritieken.

Frontman Stef Willems: ‘We hadden nooit verwacht om zo massaal veel reacties te krijgen op Sterren Zien. Het is voor ons heel vreemd om nu opeens op nummer 1 te staan, maar we zijn er uiteraard ontzettend blij mee. Vandaag waren we zelfs een vraag in mijn favoriete quiz Blokken. Als we nu nog een Radio 2 zomerhit nominatie in de wacht kunnen slepen, zou ons jaar helemaal te gek zijn. We zijn momenteel in volle voorbereiding van onze zomertour ‘5 jaar Frimout’ waarmee we in heel Vlaanderen gaan optreden. We kijken er geweldig naar uit om overal nieuwe zieltjes te gaan winnen.”