.
News Image

Stand-up comedian Piv Huvluv op tournee met Marga van meidengroep Luv

Verrassende samenwerking.


Stand-up comedian Piv Huvluv gaat dit seizoen op tournee met als special guest Marga Scheide, de blonde zangeres van Luv, de bekendste Nederlandse meidengroep aller tijden.



Piv Huvluv, één van de pioniers die het genre stand-up comedy 22 jaar geleden in Vlaanderen lanceerde, speelt dit seizoen een reprise met ruim 25 voorstellingen van zijn succesvolle show ‘De vinylvreter’. In 6 daarvan is Marga zijn special guest.



De Standaard gaf hem deze zomer een 4 ****-recensie en omschrijft PIV als “de meest ontwapenende comedian van zijn generatie”.



Comedian Piv Huvluv heeft vinylplaten verheven tot zijn idioom. Geen voorstelling zonder platen, geen platen zonder grap of verhaal. Piv duikt deze keer ongeremd in zijn gigantische platencollectie, vertelt over zijn zeer gevarieerde muzieksmaak en dist anekdotes op over geestverruimende muzikale ontdekkingen, (on)volledige platencollecties, verpletterende concerten, markante signeersessies, zijn verzamelwoede en onbetwistbare collector’s items. Piv is bezeten van muziek en dat laat zich merken. Uiteraard met zijn onafscheidelijke 45-toerenspeler. Kortom, met deze show maakt het publiek kennis met de hoogstpersoonlijke soundtrack van zijn leven.



Piv Huvluv houdt ervan om geregeld op tournee te gaan met zijn muzikale helden. In 2012 en 2013 deed hij dat met Steve Wynn, ex-frontman van het legendarische The Dream Syndicate en in 2016 met Stiff Records-legende Wreckless Eric. Voor volgend seizoen zoekt hij zijn gezelschap op in heel andere contreien: Marga Scheide, de blonde zangeres van LUV’, de meest succesvolle Nederlandse meidengroep aller tijden. De dames behoorden enkele jaren toto de absolute top in de wereld van het amusement en een optreden van LUV' stond altijd borg voor een ongekende dynamiek en plezier.



In ‘De vinylvreter’ krijgt Marga, bezieler én boegbeeld van de legendarische Nederlandse hit-sensatie Luv’, een ereplaats naast Piv. Bovendien is het de allereerste Vlaamse theatertournee voor Marga.



Na het spraakmakende TV-programma 'Waldolala' en de bijhorende hit ‘U.O.me’ liet de eerste échte klepper van Luv’ niet lang op zich wachten: 'The greatest lover' zorgde voor een nummer 1-schokgolf in heel Europa en ver daarbuiten. Een fenomeen was geboren en de rest is geschiedenis. LUV’ beheerste de internationale hitparades en verkochten miljoenen platen. Het ene succes volgde op het andere: ‘Yes I do’, ‘Casanova’, ‘Trojan Horse’,… Vanzelfsprekend zingt Marga enkele grote Luv’-hits, maar gaat ze ook in duet met Piv en laat ze zich door hem de kleren van het lijf vragen… Bij wijze van spreken.

Eerstkomende data van ‘De vinylvreter’ met special guest Marga Scheide (Luv’):



Do 15.10.2020: Stadsschouwburg Brugge

Za 31.10.2020: CC Knokke

Vr 05.02.2021: CC Evergem

Za 27.02.2021: CC Roeselare


Bio van Piv Huvluv, Marga Scheide en Luv