.
News Image

Spanning stijgt in drie pop-ups in Blankenberge

Koppels uit Blind Getrouwd komen eten...
In Blankenberge wordt de strijd voor de volgende ster verder gezet. En er staat veel op het spel: de ster is goed voor een finaleplaats én 10.000 euro. Maar die ster moet verdiend worden. De volgende dagen moeten er nog enkele duels worden uitgevochten én maakt de jury haar opwachting. Buiten aan de Pop-uprestaurants staan drie vlaggenmasten. De vlag van het duo die op het einde van de rit het hoogst hangt, wint de ster.

De drie duo’s zullen drie duels uitvechten. Het eerste duel werd gevoerd tussen Table’O en Meat & Griet. Zij moesten een ijsjesverkoop organiseren en die werd gewonnen door Table’O. Hun vlag ging dus al meteen een stukje omhoog.

In het tweede duel staan TJOP’S en Meat & Griet tegenover elkaar. Meat & Griet en TJOP’S zullen een foodtruck uitbaten. Er staat al zeer veel volk aan de foodtrucks wanneer expert Frederik Boussy, van sterrenrestaurant Cuines33 in Knokke-Heist, toekomt.

Het laatste duel wordt aangekondigd met een message in a bottle. TJOP’S en Table’O. moeten een High Class-aperitief organiseren op een boot in de jachthaven. John Noseda, mede-oprichter van het festival WeCanDance, komt hen beoordelen.

De duo’s moeten tijdens de opdrachten ook nog hun restaurant goed draaiende houden en dat blijkt een zware klus. Yannick en Leena worden onzeker en Leena kan moeilijk haar keuken loslaten. Karel en Birger verliezen hun cool. En de geblesseerde voet van Mitchell van Table’O speelt parten en hij kan zelfs niet koken. Hij neemt plaats aan de tafel van de ouders van Daniela en bekijkt alles met een zeer kritisch oog. De verliefde koppels van Blind Getrouwd gaan ook eten bij Table’O.

Tot slot krijgen de duo’s nog een sms van Evi, want ze heeft wat aan te kondigen. In de volgende aflevering, op donderdag 20 april, zal de jury langs komen en die brengen ook nog een date mee. Dat wil dus zeggen dat er 6 juryleden de pop-uprestaurants zullen bezoeken en ieder jurylid heeft één stem…

Mijn Pop-Uprestaurant, dinsdag 18 april om 20.35 op VTM.