.
News Image

Sofie leert Luc Appermont en Bart Kaëll koken

Sofie Dumont trekt erop uit...

Vanaf maandag 29 augustus 2016 is chef-kok Sofie Dumont helemaal klaar voor haar gloednieuw avontuur ‘Sofie in de Keuken van’, waarin ze de keukens van bekende Vlamingen opzoekt om er smakelijke gerechten te bereiden. Tijdens de eerste week klopt ze aan bij hét showbizzkoppel van Vlaanderen: zanger Bart Kaëll en presentator Luc Appermont. Wanneer Sofie de mannen ontmoet in hun blauwe designkeuken wordt hun rolverdeling meteen duidelijk: Bart zwaait de plak in de keuken en Luc is zijn proefkonijn.

De smaken en lievelingsgerechten van Luc en Bart kunnen niet verder uiteen liggen, dat merkt Sofie op maandag 29/08 meteen op. Ze start de week met een maaltijd speciaal voor Luc: hij is een soepliefhebber en wordt getrakteerd op een romig soepje op basis van avocado en komkommer. De soepgroenten komen rechtstreeks uit Barts moestuin en hij is erg trots is op zijn zelfgekweekte lekkernijen. Kan Sofie met dit gerecht toch scoren bij beide heren?

Op dinsdag 30/08 is Bart aan zet. Sofie speelt op zijn voorliefde voor tomaat en maakt een verrassende tomatensalade met venusschelpen en serranoham.

Woensdag 31/08 volgt er een absolute primeur: Luc waagt zich voor de eerste keer in zijn leven achter het fornuis. Gelukkig krijgt hij de deskundige hulp van Sofie. Samen toveren ze een lekkere salade met kalkoen, langoustines en mayolive op tafel. Luc is alvast in de wolken over zijn kookprestatie, maar kan hij ook keukenprins Bart overtuigen?

Donderdag 01/09 trekt het gezelschap de tuin in voor de bereiding van een eenvoudig, maar overheerlijk voorgerecht: een buideltje van gerookte zalm met zeebaarstartaar. Bart neemt de rol van souschef weer op zich en geeft één van zijn geheime kooktechnieken prijs.

Het weekend wordt op vrijdag 02/09 ingezet met zoetigheid: vlaaitjes met gebakken appeltjes, ricotta en yoghurt. Sofie heeft bovendien een bijzonder cadeau voor het koppel: ze laat hen een eerste keer proeven van wormen en insecten…, met verrassende reacties als gevolg!

OP HET MENU
Op maandag 29/08: romige soep van avocado en komkommer
Op dinsdag 30/08: venusschelpen met serranoham en tomatensalade
Op woensdag 31/08: kalkoen- en langoustinesalade met mayolive
Op donderdag 01/09: zalmbuideltje met zeebaarstartaar
Op vrijdag 02/09: appelvlaaitjes met roomijs

Bio van Luc Appermont, Bart Kaëll en Sofie Dumont