.
Slongs Dievanongs
woensdag 26 november 2014

Slongs ondermaats in Slimste Mens

Gert Verhulst alweer winnaar bij Slimste Mens.


De prijs van de vindingrijkheid tijdens De Slimste Mens Ter Wereld gaat naar Slongs Dievanongs maar ze heeft ook de rode lantaarn aangebonden gekregen nadat ze dinsdagavond een eerder zwakke avond had. Zo zwak zelfs dat ze genadeloos naar huis werd gespeeld en daar heeft ze toch wel spijt van. Slongs laat zo de finaleweek missen en dat kan niet gezegd worden van Gert Verhulst die alweer won. Hij staat nu op de derde plaats en kan alleen nog maar stijgen.



Met Maarten Vangramberen (en niet Vangrambergen zoals veel mensen hem wel eens noemen) hadden zowel Gert Verhulst als Slongs Dievanongs een sterke kandidaat tegen zich. Met Bruno Vanden Broecke en Ruth Beeckmans in de jury werd het best een toffe aflevering maar ze komen toch wel wat tekort om bijvoorbeeld een Philippe Geubels te kloppen. Toch scoorden de twee onder andere met een mooie versie van Wannabe van de Spice Girls, een titel waarvan geen van de drie kandidaten trouwens een correct antwoord kon geven. Gert Verhulst wist al snel wat voorsprong op te bouwen en deed gouden zaken in de filmronde. Ook Maarten scoorde aardig wat seconden en dat kon helaas niet gezegd worden van Slongs die in de fotoronde van haar stoel moest om de foto's beter te kunnen bekijken en ook nieuwe woorden verzon. In de puzzelronde kwam Slongs maar niet op het woord omroepster en ze verzon ter plaatse de meest hilarische combinaties.

Slongs had duidelijk een mindere dag en dat breekt haar zuur op. Gert Verhulst won deze aflevering met 421 seconden, Maarten eindigde tweede met 328 seconden en Slongs moest tevreden zijn met 174 seconden. Ondanks een mooie start van Slongs in de finaleronde werd deze al na 4 vragen afgesloten en dat was de schuld van Slongs. Zij wist namelijk geen enkel antwoord (zelfs geen fout antword) te geven op de vragen Wat weet je over Roland Duchalet? en Wat weet je over Thomas Vanderveken?. Slongs bleek geen enkel van die twee te kennen. Bij Duchalet kunnen we nog inkomen maar dat ze Thomas Vanderveken niet kent is toch wel straf. Slongs speelde zichzelf dus naar huis en daarmee verliest De Slimste Mens Ter Wereld een toffe en kleurrijke kandidate. Woensdag nemen Maarten en Gert het op tegen Fatma Taspinar.



Bio van Philippe Geubels, Fatma Taspinar en Spice Girls