.
Skyblasters
maandag 31 mei 2021

Skyblasters brengt de zomer in het land

Skyblasters brnegen nieuwe single ‘Fallen in Love’ uit.

Zomerhit? Voor Radio 2 of niet, maar dit wordt een dijk van een zomerhit. De Afrikaanse roots van leadzanger Edward Buadee spatten af van deze onweerstaanbare tune. Skyblasters bestaan inmiddels al ruim 30 jaar en worden algemeen zo’n beetje aanzien als de beste reggaeband van België. Ze kwamen wel vaker in de media vooral door de aanwezigheid van stichtend lid en mediafiguur Patrick De Witte, alias pdw (Humo, De Morgen, Comedy Casino, De Rechtvaardige Rechters …).
Na diens vroegtijdig overlijden in 2013 werd het even stil rond de groep maar ze kwamen terug met het album '30 years live - Acoustic Bootleg power'

Begin 2020 verscheen de single ‘Just Another Day’ die het tot ieders verbazing en vreugde schopte tot in de playlist van Radio 2 en het daar ook 11 weken volhield. Kashcow/Warner Music bracht de single succesvol uit in Scandinavië en LDM Radio in New York hield de titel meer dan 6 maand in hun playlist waarna hij ook werd genomineerd voor ‘beste reggaesong van 2020’.

Zanger en songschrijver Edward Buadee en bloedbroeder Peter Heylbroeck werden door covid-19 afgesneden van hun schrijfkompanen in Ghana maar WhatsApp en FaceTime herstelden de breuk een beetje en na lang proberen en testen werden nu 2 songs volledig afgewerkt.

De eerste is nu klaar voor release (vrijdag 4 juni) en is een ‘oorworm’ van de bovenste plank. Zomerse reggae zoals u ze nog niet vaak hoorde.

Bio van Skyblasters

Meer Over:

Skyblasters