.
News Image

Skin, een compleet naslagwerk over je huid en huidverzorging

Over de huid valt in tijdschriften en online veel te lezen, maar het is zoeken naar een compleet naslagwerk waarin de werking van de huid en huidverzorging begrijpelijk en helder uit de doeken wordt gedaan. Veel huidboeken gaan bovendien over huidproblemen en -ziektes, en niet over de vraag wat eerst komt: een serum of een crème? En moet je eigenlijk überhaupt wel zo veel smeren?

Karen van Ede is beautyjournalist en maakte jarenlang notities. Voor artikelen in bladen als VOGUE, ELLE, Grazia en JAN sprak ze beauty experts in binnen-en buitenland, van dermatologen tot wetenschappers. In SKIN legt ze in gewone mensentaal uit hoe de huid werkt, waarom een zonnefilter de allerbeste investering is en wat er wel en niet in je crème zou moeten zitten. Je krijgt onder meer antwoord op de vraag of groen gezonder is, en hoe je je teint zo mooi mogelijk krijgt.

SKIN is een naslagwerk voor jonge meisjes die net beginnen met huidverzorging, maar ook voor hun moeders die zich afvragen of hun beautyroutine nog up to date is. Informatief, hier en daar nerdy, niet gesponsord en dus neutraal, vol weetjes en tips. SKIN leest als een tijdschrift, maar hoort in je boekenkast.