.
News Image

Sioen lanceert 7de editie ‘123-piano’

Vrijdag gaat evenement van start.


Op vrijdag 19 augustus om 19u30 start de zevende editie van het Street Art Piano Festival '123-piano'. Een initiatief van muzikant Sioen, Quatre Mains Klaviercentrum en de Stad Gent om het sociale netwerk van een stad op een muzikale manier te versterken.



Van 16 augustus tot 22 september 2018 staan opnieuw 5 piano's op 5 locaties in de stad Gent. De piano's worden eerst bewerkt door verschillende kunstenaars en daarna mag iedereen er 5 weken lang gratis op spelen. Laagdrempelig en toegankelijk voor iedereen. Voor en door het publiek.



123-piano is dit jaar aan zijn 7de editie toe. Er staat opnieuw een piano onder de Stadshal (met een prachtig nieuw kunstwerk ‘The 123-megaphone'), aan Bibliotheek De Krook print de '123-print-piano' jou een poëtische partituur print op basis van wat je hebt gespeeld, en ook aan het ziekenhuis AZ Sint-Lucas - wat vorig jaar een toplocatie bleek gezien zijn diverse bezoekers - mag een piano niet ontbreken. Nieuwe locaties zijn ENTR in Ham, waar wereldcultuurhuis De Centrale het peterschap van de piano op zich neemt, en de Bisdomkaai, een prachtige nieuwe plek in Gent na het openleggen van de Reep. Daar zal een 123-vinyl-piano staan, een samenwerking tussen platenzaak Music Mania (50 jaar!) en muziekmagazine 33/45.



Ook de 123-take-away-piano rijdt dit jaar opnieuw van deur tot deur in 5 buitenwijken van Gent. Je kan een liedje aan huis bestellen op één van de 5 woensdagen tijdens het festival, en meer dan ooit werken we samen met verschillende sociaal-culturele verenigingen en leefstraten om ook in de wijken tot een fantastische muzikale interactie te komen.



In september is er alvast een eerste single uit het nieuwe Sioen album 'Messages of Cheer & Comfort' dat eind januari 2020 verschijnt.


Bio van Sioen

Meer Over:

Sioen