.
News Image

Single 4TK verschijnt in de Verenigde Staten

Vlaamse groep wil wereldwijd scoren.


Een nieuwe single Broken dat op 14 Augustus officieel gereleased wordt in de VS en een naamsverandering ... it all happened in 'The Fourth Kingdom'.



Dat Sepp, Kjell, Seppe en Gilles hun artiestennamen hadden moeten ver Amerikaansen naar Shane, Kyle, Sebastian en Jaxon kwamen we al te weten bij hun vorige release, maar dat nu ook State Of Mind tot het verleden hoort dat komen we nu te weten. Omdat er in Nieuw Zeeland ook een band is genaamd State Of Mind moesten de 4 The Voice finalisten kortelings hun naam veranderen, daarbij viel de keuze op The Fourth Kingdom in het kort 4TK. Waarom 4TK?



Sepp Hendrix verklaart : We wisten dat de naamsverandering er zat aan te komen en we wisten al vrij snel dat het The Fourth Kingdom zou worden. Toen we een tijdje geleden in New York verbleven werden we in de metro aangesproken door een onbekende vrouw die het had over The Kingdom, ze vroeg ons of we wilden zingen want Music was een godsgeschenk. We hebben haar toen Treat you better van Shawn Mendes gezongen en de vrouw was onder de indruk. We denken nog veel aan dat moment, en toen we onze bandnaam moesten veranderen kwamen we met het idee om iets rond Kingdom te doen om uiteindelijk The Fourth Kingdom te kiezen.



Ondertussen heeft 4TK dus ook een nieuwe single, en niet zomaar eentje maar hun eerste officiële Amerikaanse! Jawel Jaxon, Shane, Sebastian & Kyle mochten onlangs een contract tekenen bij 300/KWL Entertainment en met Broken is de eerste single een feit.


Broken is een urban pop song geworden waarin we in de Amerikaanse versie ook rapper Spades Saratoga horen, 1 van de opkomende East Coast rap generatie. Dat de Amerikaanse pers tuk is op de 4 Vlaamse hartenbrekers mocht toch al blijken over de positieve reviews in de Amerikaanse pers.

Bio van State Of Mind

Meer Over:

State Of Mind