.
News Image

Sergio Herman pakt koffers

Sergio Herman in de wolken.

Over twee weken gaat de allereerste Tomorrowland Brasil van start in Itu, Sao Paolo. De indrukwekkende line-up werd reeds bekendgemaakt en de 180.000 kaartjes vlogen de deur uit. Het imposante hoofdpodium The Book of Wisdom werd verscheept vanuit de Antwerpse haven en wordt ondertussen opgebouwd in Parque Maeda. Met man en macht wordt er gebouwd om het recreatiepark om te toveren tot het feeërieke festival dat heel de wereld kent. Tomorrowland Brasil telt 7 podia en DreamVille wordt opgebouwd voor 30.000 gasten die net zoals in België ook kunnen opteren om te logeren in EasyTents, DreamLodges of Chalets. Naast een mooi decor, een indrukwekkende line up, ook een heel mooi aanbod aan lekker eten en drinken…

Naast heel wat internationale dj’s, staan er ook Belgische artiesten waaronder Dimitri Vegas & Like Mike, Netsky en Yves V geprogrammeerd op het festival. Er is niet alleen ruimte voor Belgische beats, maar er staan ook heel wat Belgische lekkernijen op het menu. Belgische frieten worden, zoals het hoort, met de hand geschild en twee keer afgebakken op de juiste temperaturen. Callebaut zorgt voor de lekkerste chocoladebereidingen. De Callebaut chef Bertrand Busquet ontwikkelde een uniek dessert voor het festival “Planeta Amazonia”. Het dessert is een sublieme mix tussen Brazilië en België en bestaat uit een crème van uvaia (een tropische citrusfruit) en ijscrème van Callebaut Single Origin Brazil chocolade gemaakt van 100 % Braziliaans cacao van Bahia.

Vers gebak van lokale bakker
Maar op Tomorrowland Brasil is er voor ieder wat wils, met heerlijke specialiteiten uit meer dan 50 landen en er wordt rekening gehouden met vegetariërs, veganisten. Van de typisch Braziliaanse keuken, zoals Coxinha’s, verse sapjes en pipoca (Brazilian-style popcorn) over pizza, paella van de Spaanse chef Paco Salas, Argentijnse choripanes (chorizo sandwich met een chimichurri sausje), Mexicaanse paleta’s, taco’s, hotdogs tot kraakverse taartjes. Want de lokale banketbakker Padaria Rebaca zal op Tomorrowland Brasil de heerlijkste gebakjes bakken.

Sergio Herman reist ook naar Itu om samen met de Braziliaanse chef Vinícius Rojo een menu uit te werken voor Tomorrowland Brasil. Rojo belooft te werken met lokale producten in ongewone combinaties en dit verwerkt in een experimentele presentatie. Sergio Herman zal het dessert creeeren. Om vingers en duimen af te likken! Het uitgekiende menu van de twee chefs kan je proeven in het Tomorrowland Brasil restaurant op het festival. Je betaalt R$ 120 voor een menu met voorgerecht, hoofdgerecht, dessert en een glaasje bubbels. Rojo is een zeer bekende gastronomische chef in Brazilië maar ook ver daarbuiten. Hij werkt lang aan de zijde van Alex Atala Tsuyoshi Murakami (Kinoshita restaurant) en is vooral gekend door het brengen van een lichte, vernieuwende keuken gebaseerd op de Braziliaanse gastronomie.

Op Tomorrowland Brasil worden ongetwijfeld al je zintuigen geprikkeld, tenminste als je erbij kan zijn...

Bio van Sergio Herman

Meer Over:

Sergio Herman

Bio van Dimitri Vegas & Like Mike, Netsky en Yves V