.
News Image

Seizoensfinale Familie: is June echt dood?

Wie heeft June neergeschoten?


Het is over en uit voor June. Wat zullen veel kijkers woensdagavond opgelucht ademgehaald hebben na de spannende seizoensfinale van Familie. De kijkers waren de grillen van June al lange tijd beu en de makers van Familie hebben eindelijk naar de verzuchtingen van de kijkers geluisterd. Tijdens de extralange seizoensfinale werd er woensdagavond komaf gemaakt van het personage van de familie Van den Bossche al jaren terroriseerde. Maar een seizoensfinale is en blijft een seizoensfinale en zorgt ieder jaar weer voor de nodige spanning en twijfels. Is June écht dood of krijgen we pas in het 26ste seizoen het antwoord op die vraag?

De seizoensfinale van Familie eindigde op woensdag 29 juni 2016 met een cliffhanger van formaat. Een onverwacht schot werd de compleet dolgedraaide June Van Damme, sinds 2009 vertolkt door Katrien De Becker, fataal. Met deze gruwelijke moord komt een einde aan één van de meest spraakmakende verhaallijnen van de voorbije maanden. Maar tegelijkertijd start een nieuwe meeslepende plot waarmee de zomermaanden overbrugd worden. De nieuwe online afleveringen pikken namelijk in waar de seizoensfinale is geëindigd: Niko Schuurmans (Jo Hens) die het moordwapen nog snel in een container dumpt en op de vlucht slaat. We kunnen jullie geruststellen: June is dood!



Eén van de vragen waar Vlaanderen mee achterblijft is wie de dader is van de moord op June. Is Niko schuldig aan de moord op June? Heeft hij zo de aanrijding van Mieke (Caroline Maes) willen wreken? In de nieuwe online afleveringen ‘Niko Op De Vlucht’ kunnen kijkers het verhaal van Niko volgen. Na de moord op June schreeuwt hij zijn onschuld uit en staat hij voor een race tegen de tijd om zijn gelijk aan te tonen. Kan Niko de politie ontlopen en de nodige bewijzen vinden? Inspecteur Mortier, een rol voor Rudy Morren, zit hem alvast op de hielen.

Met de nieuwe online afleveringen breit Familie een vervolg aan het succes van Het Mysterie Thomas Feyaerts en De Zaak Bart, dat vorig jaar nog meer dan 9,8 miljoen video views haalde. ‘Niko Op De Vlucht’ start meteen na de seizoensfinale op woensdag 29 juni en loopt tot dinsdag 16 augustus 2016. Elke weekdag omstreeks 20.00 uur kan de kijker via vtm.be en de VTM-app een aflevering van enkele minuten bekijken en zo meer te weten komen over de hoofdpersonages. De kijkers van Familie zullen enkele van hun favoriete personages dus niet echt moeten missen.

Dat de stoppen bij June (Katrien De Becker) compleet waren doorgeslagen, was geen publiek geheim. De voorbije weken ging zij wel érg ver om de CEO-stoel van Fashion te veroveren. Eén van haar slachtoffers is Mieke (Caroline Maes), die na een aanrijding in een diepe coma belandde. Hoewel er de laatste dagen beterschap leek te zijn, gaat Miekes toestand plots zienderogen achteruit omdat June een gif heeft toegediend. Niko (Jo Hens) is ten einde raad wanneer haar leven aan een zijden draadje komt te hangen en ontdekt dat er in de zak met voeding een gaatje zit.

Ook Véronique (Sandrine André) kreeg het zwaar te verduren door toedoen van June. Zij werd het slachtoffer van een aanranding en werd zo buitenspel gezet bij Fashion. Véronique heeft de draad van haar leven terug opgepikt, maar wil de confrontatie aangaan met haar verkrachter. En die confrontatie komt er totaal onverwacht veel sneller dan voorzien tijdens een bezoekje aan de supermarkt. Dan zijn er nog de vragen over Stan (Kristof Verhassel), die wordt beschuldigd van de moord op zijn ex-vriendin Kirsten. Een moord waar niet hij, maar wel June verantwoordelijk voor is.



Nu Stan bij gebrek aan bewijzen is vrijgekomen uit de gevangenis, wou hij graag gerechtigheid. Hij heeft Junes handlanger Dries (Ronny Daelman) gegijzeld gehouden en ging tot het uiterste om hem te doen praten. Evy (Marianne Devriese), die gevoelens heeft voor Stan, maakte zich zorgen en volgde Stan. En daarmee bracht ze haar eigen leven in gevaar. Stan ontsnapt en kan buiten schot blijven. Maar heeft hij wat met de moord op June te maken of niet? En dan is er ook nog Peter die financiële resultaten controleert en woedend is op June. Ook hij heeft een goede reden om June van kant te maken.



Hoofdontwerper Rudi (Werner De Smedt) gaf niet toe aan de chantage van June en besloot op te stappen bij Fashion. Hij is echter razend wanneer hij verneemt dat ook Hanne (Margot Hallemans) door June aan de deur wordt gezet. Rudi is niet van plan het hierbij te laten en wil zijn ontwerpen terug in handen krijgen. Ook bij Emma (Bab Buelens) laaien de emoties hoog op. Haar vader Frank grijpt drastisch in als hij de examenresultaten van zijn dochter te horen krijgt. Hij wil het hoederecht over het dochtertje van Emma en Guido.



Een koude douche komt er ook voor Benny (Roel Vanderstukken) en Liesbeth (Hilde De Baerdemaeker). Het koppel krijgt schokkend nieuws te horen. Zo wil Agnes het huis dat ze net kocht verbouwen en zij wil dat Liesbeth en Benny best naar iets anders uitkijken. En dat is niet de enige schok voor het koppel. Bij het adoptiebureau krijgen ze te horen dat een vrouw hen getipt heeft over de financiële problemen bij het gezin. Daarvoor kregen ze geen adoptiekind toegewezen. Benny verdrinkt zijn verdriet in het café van Jan en vertelt tegen Faroed dat hij dolgraag de strot van June zou willen dichtknijpen.



Er zijn dus verdachten in overvloed. Niko maakt zich het meest verdacht door het pistool dat hij kocht in een vuilniscontainer te werpen. Is dat het pistool waarmee hij June van kant heeft gemaakt of niet? Deze vraag zal samen met vragen als komt het nog goed met Mieke?, Kan Agnes Liesbeth en Benny uit het huis zetten zonder Patrick aan de deur te zetten?, Wat is er met de verkrachter van Véronique gebeurd?, Waarom moet Rudi plots overgeven?, Zal Simon nog herstellen en zo zal hij de Van den Bossches dan terug in de armen sluiten? en vooral: Wat gaat er nu met de holding van de familie Van den Bossche gebeuren?. En zelf zitten wij nog met één groot vraagteken.



En dat is deze: June is dan wel dood, heeft zij erfgenamen of iemand die haar levenswerk - lees: het leven van de Van den Bossches zuur maken - zal verder zetten? Want geen soap zonder slechterikken. Het belooft in ieder geval een spannende start te worden van seizoen 26 van Familie.