.
News Image

Scorpions komen naar Sportpaleis

Legendarische rockgroep is terug van weggeweest.


De Scorpions hoeven al vijf decennia geen introductie meer. Deze Duitse hardrockers blijven fans van het eerste uur bekoren, terwijl de nieuwe generaties hun tijdloos geluid net ontdekken.



Sinds 1970, toen gitarist Rudolf Schenker en zanger Klaus Meine samen muziek begonnen te spelen, is Scorpions een begrip in Heavy Metal geworden. Hun reputatie is onverwoestbaar, alsook hun enthousiasme om uitdagingen te blijven aangaan.



Om hun 50-jarig bestaan te vieren komen ze terug naar Sportpaleis om te bewijzen dat het woord “pensioen” niet voorkomt in het woordenboek der rockmuziek.



De groep heeft al een doorgewinterde carrière gekend: Scorpions verkocht meer dan 100 miljoen albums, won talrijke awards en zal voor altijd verbonden blijven met hun gekende ballades. De slepers “Still Loving You” en “Wind of Change” werden klassiekers van een groot kaliber, terwijl ze op binnen- en buitenlandse hardrockfestivals hoge toppen blijven scheren met oerknallers als “Rock You Like a Hurricane”, “Blackout” of “Dynamite”.



In 2010 kondigde de groep hun afscheidstournee aan. De oorspronkelijke intentie van deze tour werd snel opgeschort, want in het plezier van het optreden vonden ze hun tweede en meteen ook derde adem. “Get Your Sting and Blackout World Tour” (2010-2011) werd de “Final Sting World Tour” (2011-2012) en kreeg vanaf 2013 de naam “Rock ‘n’ Roll Forever Tour”, met het “MTV Unplugged” concert in Athene als hoogtepunt.



2015 is een speciaal jaar voor Scorpions. In februari werd het nieuwe album ‘Return To Forever’ en de documentaire ‘Forever And a Day’ uitgebracht om hun succesvolle 50-jarige carrière met allure te vieren. Daarna volgde een nieuwe tournee (50th Anniversary World Tour) die hen op 22 november naar het Sportpaleis brengt, dat gegarandeerd op zijn grondvesten zal daveren.



Tickets te koop vanaf vrijdag 12 juni via www.teleticketservice.com.


Bio van Scorpions

Meer Over:

Scorpions