.
News Image

Sandra Bekkari geeft vitamineboost voor herfstdagen

Sandra Bekkari is klaar voor de herfst.

Na de laatste zomerse najaarsdagen, steekt de herfst opnieuw de kop op. Hoog tijd dus om ons lichaam een vitamineboost te geven. Dat doet Sandra Bekkari op maandag 23 oktober met een dampende kop kippensoep met een bom aan groenten: aardpeer, wortel, rode rapen, shiitakes en bloemkool. Ze tovert nadien nog meer krachtvoer op tafel met een superfoodomelet.

Op dinsdag 24 oktober slaat Sandra aan het bakken met een warm havermoutbroodje met walnoten en rozijnen. Als lunch staat er een salade van gegrilde geitenkaas en vijgen op het menu. “Geitenkaas en vijgen: een gouden combinatie”, volgens Sandra.
Op woensdag 25 oktober gaat Sandra ‘wrappen’. Niet zingen, wel zelf wraps maken. Ze worden gevuld met ricotta en gerookte zalm. Nadien roostert ze venkel en wortel om er een heerlijke herfstsoep van te maken.

Sandra bewijst op donderdag 26 oktober dat zoetigheden niet altijd ongezond hoeven te zijn. Ze maakt muffins met bramen en gebruikt daarvoor banaan en dadels. In de bijhorende smoothie gaan ananas, munt en yoghurt. “Genieten zonder schuldgevoel!”

Op vrijdag staat er bij velen een afhaalmaaltijd op het menu, zoals sushi. Sandra laat zich op 27 oktober daardoor inspireren voor een oosters gerecht: tataki van zalm met wokgroenten en mayonaise van avocado. “De Japanse keuken is één van de gezondste ter wereld en ook mijn persoonlijke favoriet”, zegt ze. Onderuitzakken in de zetel doet ze nadien met een verse ginger lemon tea.

OP HET MENU
Maandag 23/10: Krachtige kippensoep & superfoodomelet
Dinsdag 24/10: Rozijnenbrood met walnoten & salade van gegrilde geitenkaas met vijgen
Woensdag 25/10: Soep van venkel, wortel en gember & speltwraps met gerookte zalm
Donderdag 26/10: Muffins met bramen & smoothie van ananas, munt en yoghurt
Vrijdag 27/10: Tataki van zalm met wokgroenten & ginger lemon tea

Open Keuken met Sandra Bekkari, elke weekdag om 18.00 bij VTM