.
Sam Gooris
maandag 24 oktober 2016

Sam Gooris meest sportieve deelnemer van het jaar

Sam Gooris tegen Erik Van Looy: ge hebt met mij nog niet in bad gezeten.


Wie maandagavond naar De Slimste Mens Ter Wereld keek, zag Sam Gooris schitteren in het kwisprogramma van Erik Van Looy. Sam Gooris vertelde in het begin van het programma dat hij naar de studio was gekomen om wat plezier te maken en het eens mee te maken. Sam wou zich voorbereiden met de app van De Slimste Mens Ter Wereld maar hij geraakte er niet op. Sam zorgde meteen voor de humor en maakte het Erik Van Looy niet makkelijk. Ja, de Sam zijn humor is echt super. Sam Gooris straalt zoveel warmte en sympathie uit. Dat is niet alleen zo op het podium maar ook in heetst van de strijd bleef Sam Gooris gewoon zichzelf. De man van Kelly Pfaff kwam puur voor zijn plezier en maakte duidelijk dat hij niet gekomen was om taktisch te spelen. Ik ga echt niet als een clown me laten zakken. De beste moet winnen, dat van het zakken is het enige wat niet klopt in de uwe quiz. Maarja, ge hebt zelf de regeltjes niet gemaakt, he Erik. Sam meende trouwens wat hij zei en hij hield woord tijdens zijn deelname.



​Wie dacht dat hij eens goed zou moeten lachen met de (domme) antwoorden van Sam Gooris, zat er volledig naast. Sam is overal de grappigste maar hij is veel slimmer dan de meeste mensen ten onrechte denken. Sam Gooris wist vaak dat ene laatste ontbrekende antwoord bij een vraag te vinden en stond zelfs een hele tijd aan de leiding. Maar toch was het Olga Leyers die met 407 seconden de overwinning opnieuw op haar naam mocht zetten. Sam Gooris had 371 seconden en Tomas De Soete slechts 327 seconden. Sam Gooris speelde het finalespel goed maar nam teveel tijd om de antwoorden te vinden. Het is nu eenmaal zijn manier van spelen en dat dwingt respect af. Tomas De Soete speelde Sam Gooris naar huis met een vraag over Rani De Coninck.



​Exit Sam Gooris na één deelname maar hij beleefde heel veel plezier aan de opname. Sam nam afscheid zoals hij dat bij zijn optredens doet, namelijk door iedereen voor en achter de schermen te bedanken. De plaats van Sam Gooris zal dinsdag ingenomen worden door Axel Daeseleire. Voor Olga Leyers is er goed nieuws want zij gaat door naar de finaleweken.