.
News Image

Sabine Hagedoren in tranen in Die Huis

Sabine geeft eerste interview na dood man.


Sabine Hagedoren is een gesloten boek. Hoe vriendelijk en vrolijk zij het weerbericht op de openbare omroep brengt, zo privé is haar leven. Volgende week dinsdag is Sabine Hagedoren de eerste praatgast van Eric Goens in Die Huis, de Zuid-Afrikaanse versie van Het huis. Eric Goens ontvangt dit jaar inderdaad zijn gasten in het mooie Zuid-Afrika. Dat hij Sabine Hagedoren kon strikken is straf. Al heeft hij dat deels te danken aan een reis die Sabine en Jurgen ooit hoopten te maken. Helaas is het er nooit van gekomen. Sabine heeft de reis nu gemaakt, Jurgen was er in gedachte bij.



Eric Goens ontvangt op dinsdag 26 september zijn eerste gast in Die Huis en dat is dus weervrouw Sabine Hagedoren. Dinsdag kreeg de pers de eerste aflevering te zien tijdens een persmoment bij de openbare omroep. De eerste aflevering van Die Huis is meteen een straffe aflevering. Deze keer zal de kijker er wel zijn, daar mag Eric Goens zeker van zijn. In de zomer van 2016 overleed Jurgen, de man van Sabine Hagedoren. Sabine Hagedoren vertelt in Die Huis over het grote verlies. Jurgen was ziek en overleed aan de gevolgen van longkanker. Opvallend: Sabine hield het nieuws dat haar man ziek was lange tijd stil.



De meeste van haar collega’s waren pas enkele weken voor de dood van Jurgen op de hoogte. Op haar werk wou Sabine met haar werk bezig zijn en niet meer dan dat. Maar in Die Huis ontsnapt Sabine niet aan Jurgen. Onder andere omdat er een grote foto van haar man aan de muur hangt van de woning waarin Eric Goens Die Huis opneemt. In Die Huis zien we Sabine tegen haar man praten, zien we haar lachen maar ook huilen. Want het verdriet om het gemis is groot. Op de dag van de opname zouden Sabine en Jurgen hun dertiende huwelijksverjaardag vieren maar dat feestje ging niet door. Sabine wou graag naar Zuid-Afrika omdat Die Huis vlakbij de wijngaard ligt die Sabine en Jurgen nog zouden bezoeken. Zover kwam het dus nooit.



Andere gasten in Die Huis zijn Nafi Thiam, Kris Peeters, Steven Van Herreweghe, Marcel Vanthilt, Leah Thys, Wim De Vilder, Imke Courtois, Adriaan Van den Hoof en Josje Huisman. Zij laten 24 uur lang in hun ziel graven in Die huis en dat zorgt zonder twijfel weer voor emotionele momenten.