.
Nicole Laurent, Ruud De Ridder
zondag 31 maart 2024

Ruud De Ridder: “We hebben nooit geld van de overheid gekregen”

Dat was de doodsteek

Met ‘Onze Piet is ne Kwiet’ staan Nicole Laurent ne Ruud De Ridder terug op de planken in ‘Het Echt Antwaarps Teater’. Ze kregen een voorstel dat ze niet konden weigeren en dus zijn ze weer helemaal terug.

Zowel Ruud De Ridder als zijn vrouw Nicole Laurent hadden zich voorgenomen dat het bij deze ene voorstelling zou blijven. Maar dat kunnen ze niet meer garanderen.

“We hebben toegezegd om eenmalig een productie te doen en daarna zien we wel. Staan we nog altijd even graag op een podium en komen de mensen straks nog zo massaal naar het EAT als vroeger? Dat weten we niet. Voorlopig zitten we met die ene voorstelling in ons hoofd”, zegt Ruud in Primo.

4 jaar geleden sloot ‘Het Echt Antwaarps Teater’ de deuren en dat deed pijn bij de twee acteurs. Ze hadden niet gedacht dat het zover zo komen.

“Het was heel moeilijk. Ik heb in die periode veel moeten inpraten op Ruud, die het mentaal absoluut niet makkelijk had. Alle theaters kregen subsidies om verder te gaan, maar wij vielen buiten de prijzen. Gewoon omdat we nog nooit geld van de overheid hadden gekregen. We werden met niks geholpen.”

Bio van Ruud De Ridder

Meer Over:

Ruud De Ridder