.
Nicole Laurent, Ruud De Ridder
woensdag 3 april 2024

Ruud De Ridder: “We hadden eindelijk tijd om nieuwe dingen te ontdekken”

Ze hadden daarvoor geen tijd

Toen Ruud De Ridder de deuren moest sluiten van ‘Het Echt Antwaarps Teater’ deed dat veel pijn. Het voelde een beetje aan als afscheid moeten nemen van een dierbare.

“Ik zat toen in een soort depressie. We moesten een beslissing nemen die we nooit hadden willen nemen. Iedereen dacht dat corona slechts enkele maanden zou duren, maar het ging om een periode van twee jaar. We zijn juist op tijd kunnen stoppen om een faillissement te vermijden. Op die manier konden we toch in schoonheid eindigen”, klinkt het in Primo.

Ondertussen zijn we 4 jaar verder en hebben Nicole Laurent en Ruud De Ridder zich rustig bezig gehouden. Zo gingen ze vaak wandelen.

“We zijn daarmee gestart tijdens de coronaperiode, ook al waren we geen wandelaars. Veel andere dingen kon je niet doen. Nicole en ik hadden dus tijd om nieuwe dingen te ontdekken. Aangezien er toen onduidelijkheid was over het EAT, heb ik toen ook 'Onze Piet is ne Kwiet' geschreven. Een nagelnieuw stuk gebaseerd op de verhalen die we opvingen. Nicole bracht de grote lijnen aan, ik schreef de dialogen.”

Bio van Ruud De Ridder

Meer Over:

Ruud De Ridder