.
News Image

Rurouni Kenshin - films 2 & 3

De eerste Rurouni Kenshin was niet enkel een absolute blockbuster, maar kon ook rekenen op unaniem uitstekende besprekingen van jullie, de journalisten. Rurouni Kensshin 2: Kyoto Inferno en Rurouni Kenshin 3: The Legend Ends doen wat niemand verwacht had en dat is het eerste deel van deze trilogie overtreffen.

Net als de oorspronkelijke film, zijn deze twee rolprenten gebaseerd op de oorspronkelijke mangareeks. Omdat het gaat om de verfilming van een verhaallijn die eerst breed was uitgesmeerd over zo’n 40 anime-episodes en 100 manganummers, werd er gekozen om deze epische finale te presenteren als twee films en dat was een immens goede zet. De cinematografie, de complexe vechtscènes en de uitstekende acteerprestaties zijn immers allemaal van de bovenste plank. Zeker niet te missen, dus!

‘Geloof je in de hel?’ vraagt de angstaanjagende moordenaar Shishio aan politiekapitein Saitoh na diens volledige patrouille moeiteloos eigenhandig te hebben afgeslacht. Boven hem hangen talloze agenten aan touwen te bengelen terwijl hij wordt omringd door zijn krankzinnige volgelingen en een muur van vuur. ‘Een wereld die op deze manier gewassen is in bloed verdient zeker de naam “hel”,’ vervolgt Shishio voor hij de touwen een voor een kapot hakt en de politiemannen die nog leven voor de ogen van een verblufte Saitoh een gruwelijke dood in de vlammen tegemoet gaan.

Niet lang daarna wordt ex-zwaardvechter Kenshin Humura benaderd door de autoriteiten, die hem wegrukken van zijn vreedzaam bestaan bij zijn geadopteerde familieleden, zwaardvechtlerares Kaoru, student Myojin, straatvechter Sagara en dokter Megumo. In het kantoor van president Okubo – de vroegere opdrachtgever voor Kenshins huurmoorden – krijgt hij te horen dat de labiele Shishio jaren geleden werd aangeworven als zijn grimmige opvolger. Tegen het einde van de voorbije oorlog werd Shishio voor dood achtergelaten en nu is de man teruggekeerd om wraak te nemen en de regering omver te werpen. Okubo vraagt aan Kenshin om tussenbeide te komen, maar die laatste heeft een eed gezworen om nooit meer te doden…