.
News Image

Raf Van Puymbroeck is Mister Gay Belgium 2016

Eerste Mister Gay Belgium verkozen.


De 21-jarige bachelor lichamelijke opvoeding, docent sport en bewegen, Raf Van Puymbroeck uit het Kempische Vosselaar werd zaterdagavond in Theater Elckerlyc in Antwerpen verkozen tot Mister Gay Belgium 2016, een verkiezing voor homoseksuele mannen, waarbij ze op zoek gaan naar een ambassadeur van en voor de Belgische LGBT gemeenschap.



Elf kandidaten toonden het beste van zichzelf in een show gevuld met modedefilés, interviews en muzikale acts van onder andere Axel Hirsoux, en Dimitri Vantomme. Er was ook ruimte voor meer serieuze gesprekken over LGBT-thema's.



De jury, onder wie Minister-President Geert Bourgeois, Minister van Gelijke Kansen Liesbeth Homans, Marcel Vanthilt, Dina Tersago, Kürt Rogiers, Els de Schepper, Herman Verbruggen, Leen Dendievel, Dana Winner, Koen Crucke, Lesley-Ann Poppe, Joyce De Troch, Kelly Pfaff, Vincent Banic, Peter Van Asbroeck en Miriam Jacques prezen hem onder meer vanwege zijn inlevingsvermogen en de goede prestatie tijdens de vragenronde.



Raf kwam tijdens zijn campagne op voor meer aanvaarding binnen de sportwereld. Samen met zijn Thomas More Hogeschool en de dienst Gelijke Kansen van de Stad Turnhout stelde hij een charter tegen holebifobie en transfobie in de sport op.



Gentenaar Abdellah Bijat (22) en Ignace Vermeulen uit Zwijndrecht (19), belandden op een tweede en derde plaats.



Naast de hoofdtitel van Mister Gay Belgium 2016 werden er ook andere titels uitgereikt: Mister Sympathie ging naar de West-Vlaamse Sidney Demeulemeester (30) en Mister Charity ging naar de Antwerpse Lenz Borgenon (22).



Zo'n 850 mensen woonden de vierde gala-avond van de verkiezingen bij, die vorig jaar nog georganiseerd werden onder de naam Mister Gay Vlaanderen.



Raf krijgt naast de titel ook een toegangsticket voor de Mister Gay World-verkiezingen 2017.




Bio van Raf Van Puymbroeck

Meer Over:

Raf Van Puymbroeck

Meest recente foto’s van Axel Hirsoux, Dimitri Vantomme, Marcel Vanthilt, Dina Tersago, Kürt Rogiers, Els de Schepper, Herman Verbruggen, Leen Dendievel, Dana Winner, Koen Crucke, Lesley-Ann Poppe, Joyce De Troch, Kelly Pfaff, Vincent Banic en Peter Van Asbroeck: