.
News Image

Radio 1 zet zomervakantie in met twee nieuwe weekendprogramma's

Podgrond en Radio Candip zorgen 9 weekends op rij voor het mooie weer.


Als de zon zelf weigert om mee te werken, zorgt Radio 1 voor het mooie weer op de radio. Met het ondertussen vertrouwde Studio France, maar vanaf 2 juli in het weekend ook met twee gloednieuwe zomerprogramma's.



In Podgrond grasduinen Sven Speybrouck en Michael De Cock elke zaterdag tussen 11 en 13 uur door het mooiste aanbod podcasts , met radiofictie en verfrissend radioexperimenten.



Op zondag zorgt de familie Gysel, ofwel Kapinga, Leonie, Eva en Sam Gysel, onder de naam Radio Candip, voor een soundtrack bij uw zondagse brunch.





PODGROND

Sven Speybrouck en Michael De Cock gaan vanaf zaterdag op zoek naar nieuwe straffe podcasts uit binnen- en buitenland en praten met enthousiaste ontdekkers en makers.



Podgrond gaat ook terug naar de oorsprong van de podcast. Verrassend bekende radio- en documentairemakers duiken in het rijke VRT-archief en redden straffe radio van toen van de vergetelheid. Via de podcast natuurlijk, of wat had je gedacht?



Deze Podgrond is dé bodemverbeteraar voor elke beginnende podcastliefhebber en de ideale meststof voor al wie graag nieuwe radioverhalen wil ontdekken.



Elke zaterdag in de grote vakantie van 11 tot 13 uur op Radio1

Presentatie van 2 tot 23 juli: Sven Speybrouck

Presentatie 30 juli tot 27 augustus : Michael De Cock



RADIO CANDIP

'Zo vader, zo dochters en zoon.' Het zou de omschrijving kunnen zijn van 'Radio Candip'.

Feit is dat vader Alex Gysel destijds als Belgische ontwikkelingswerker mee een lokaal educatief radiostation met dezelfde naam uit de grond stampte in Congo. Bij elke familiebijeenkomst stond de platendraaier in het midden en kreeg het hele gezin een brede muzikale smaak ingelepeld.



Vele jaren later werd Radio Candip de groepsnaam waarmee zijn kinderen Kapinga, Leonie, Eva en Sam Gysel samen optraden, wanneer ze eens niet op het podium stonden bij Zita Swoon, Arsenal, Arno, Sioen, Delvis..., of meezongen op platen van onder meer dEUS, Miossec en Lieven Tavernier.



Terwijl papa professioneel radio maakte en in zijn vrije tijd musiceerde, doet zijn kroost deze zomer het omgekeerde. Radio Candip wordt een eerbetoon aan de muzikale bagage die ze van hun vader meekregen.



Elke zondag tussen 11u en 13u in juli en augustus spreken Kapinga, Leonie, Eva en Sam af voor een brunch met bijhorende soundtrack. Ze kruiden hun playlist met jeugdherinneringen, muzikale ervaringen en favoriete songs in twee uur knapperige radio. Soms schuiven er muzikale vrienden aan tafel zoals actrice Veerle Baetens, concertorganisator Pascal Van De Velde en vader Alex Gysel zelf.



Radio Candip: Elke zondag in de zomervakantie tussen 11 en 13 uur aan tafel met de familie Gysel.