.
News Image

Puggy verzorgt de soundtrack van Bigfoot Junior

Puggy wereldwijd te horen. 


Vanaf deze week ‘Bigfoot Junior' , de nieuwe animatiefilm van de bekende Belgische studio nWave (‘Flits & het Magische Huis, ‘Sammy 1’), in de bioscoop. ‘Bigfoot Junior’ zal in minstens 46 landen te zien zijn. Voor de muziek van de film kozen regisseurs Ben Stassen en Jérémie Degruson voor niemand minder dan de Belgische band Pubby.




Het verhaal begon zo’n goed jaar geleden toen Puggy uitgenodigd werd in de studio’s van nWave door Ben Stassen en Jérémie Degruson. De band was aangenaam verrast toen dit duo regisseurs hen vroeg om de volledige soundtrack voor de film te verzorgen. Hoewel Puggy op dat ogenblik druk was met de promotie van hun laatste album en met hun tournee, begonnen ze vol enthousiasme te schrijven en te componeren. Het resultaat is een soundtrack die swingt en ten volle bekoort! “Aanvankelijk vonden we het wat onwezenlijk dat twee ervaren regisseurs als Ben en Jérémie ons zo’n belangrijke taak als het maken van een soundtrack zouden toevertrouwen. Sommige van onze songs zijn dan wel eerder al in films gebruikt en we hebben voor enkele films al wel eens nummers geschreven, maar met het componeren en opnemen van een volledige soundtrack hadden we nog geen ervaring.


Wanneer we vandaag naar de film kijken, zijn we heel fier met het resultaat dat we bereikt hebben. We hopen dat het publiek even enthousiast zal zijn als wijzelf en dat ze van ‘Bigfoot Junior’ zullen genieten” - Matthew


Wat ‘Bigfoot Junior’ ook uniek maakt is dat de hele productie een 100% Belgisch verhaal is! Puggy speelt op 13 augustus op het Brussels Summer Festival !

Bio van Puggy

Meer Over:

Puggy