.
News Image

Première Stockholm van The Fortunate Few

The Fortunate Few gijzelen het publiek van CC Westrand te Dilbeek!


The Fortunate Few, dat zijn Jan-Pieter Delcour (leadvocals & bass- guitar), Frank Van Overstraeten (keyboard & vocals), Hans Jacobs (guitar), Ludo Stichelmeyer (percussion & drums), Joke Delcour (vocals) en Nele Jans (vocals).



The Fortunate Few brengt vooral intimistische, mysterieuze storypop. In elk nummer vind je een compleet andere sfeer. Zo ook zaterdag tijdens de première van Stockholm, een concert met een verrassende verhaallijn dat ingenieus in elkaar verweven werd tot een heus theaterstuk.



Zodra de vertellende voice-over de mededeling I have some good en some bad news for you door de zaal laat galmen weet het publiek hoe laat het is: ze zijn opgesloten, gegijzeld... Ietwat griezelig en akelig, luguber en donker. Doch best ook grappig en intrigerend, meeslepend en zelfs hilarisch met momenten. Een bijna onthoofde barbiepop aan de bar waar rokende en drinkende mannen en vrouwen nonchalant rondhangen - er is werk gemaakt van een heus decor en een lichtshow - is hier slechts één voorbeeld van.



De catchy songs, 1999 is waarlijk een dijk van een nummer, de ontzettend goed gecombineerde en op elkaar afgestemde stemmen en het hele showgebeuren maakt dat men kan stellen dat The Fortunate Few gerust allround performers van het hoogste niveau genoemd mogen worden. Geloofwaardiger een boodschap overbrengen is bijna niet mogelijk: het publiek (de gegijzelden) kreeg waarlijk medeleven en sympathie voor hun gijzelnemers. En net dát is immers waar het Stockholmsyndroom om draait. Opdracht dubbel en dik geslaagd dus!



Stockholm moét je gewoon gezien en gehoord hebben. De speeldata kun je vinden op hun Facebookpagina of op hun webiste.



(l.t.)