.
News Image

Philippe Geubels: “ik was liever zanger geworden”

Philippe Geubels wou helemaal geen komiek worden, wel zanger...


Philippe Geubels kennen we vooral als komiek, maar in de nieuwe komische fictiereeks ‘Geub’ zal hij ook kunnen bewijzen wat hij waard is als acteur. Toch was Geubels het liefst van al zanger geworden…

In ‘Geub’ kruipt Philippe Geubels in de huid van… zichzelf. De kijkers zullen zo een totaal andere Geubels leren kennen, maar het blijft wel allemaal een grappige insteek hebben. De vrouw van Philippe Geubels gaat er in de serie vandoor met een dertig jaar oudere Nederlander, waardoor een vernederde en depressieve Philippe Geubels alleen achterblijft. Maar Geubels wil één ding duidelijk maken. “Voor wie eraan zou twijfelen: deze reeks is niet autobiografisch, hé,” lacht Philippe Geubels in Story. “Natuurlijk is mijn vrouw er niet écht vandoor.”

Philippe Geubels ondernam ooit ook zelf een poging om een televisieserie te schrijven, maar dat was geen spek voor zijn bek. Geub werd geschreven door Jan Dircksens en Jan Reymen die ook meewerkten aan ‘Geubels en de Belgen’ en door Jeroom. Ondanks al zijn succes als komiek en acteur droomde Philippe Geubels er vroeger van om zanger of muzikant te worden. Maar net als fictie schrijven is dat iets dat hij ook absoluut niet kan. Ondanks verwoede pogingen. “Ik heb een tijdje pianoles gevolgd, maar dat heb ik niet lang volgehouden. Als je daar geen aanleg voor hebt, is dat echt verschrikkelijk,” aldus Geubels in Story. “Piano spelen is uren oefenen, en ik heb ook gewoon niet veel geduld,” moet Geubels toegeven. Dat is trouwens ook het moeilijkste aan acteren, geeft de komiek grif toe: “Al dat wachten.”

Maar als komiek blijft Philippe Geubels wel potten breken. Ook in Nederland is hij immens populair. En Geubels weet waarom. “Ik ben daar al zeer lang aan het optreden, en ik kom er ook geregeld op tv. Misschien vallen Nederlanders wel voor het exotische van zo’n Belg op het podium?” En er is natuurlijk ook zijn specifieke aanpak. “Er zijn ook niet zoveel droge Nederlanders. Cabaretiers brengen er een heel ander soort humor. Meer geëngageerd. Terwijl ik liever probeer om mensen anderhalf uur te laten lachen en hun zorgen te doen vergeten,” klinkt het bij Philippe Geubels in Story.

Geub, de nieuwe van Philippe Geubels, kan je momenteel al exclusief bekijken via Telenet Play, maar de reeks wordt in het najaar ook gewoon uitgezonden op één.

Bio van Philippe Geubels