.
Peter Van Asbroeck
dinsdag 5 maart 2024

Peter Van Asbroeck: “Dan heb je best meerdere poten om op terug te vallen”

Hij had iets achter de hand

Of Peter Van Asbroeck nu vaak of niet vaak op televisie te zien was, hij had altijd enkele zakelijke zijprojectjes achter de hand. Een job als acteur is nu eenmaal onzeker en dan kan je maar beter iets achter de hand hebben.

“Als zelfstandige heb je best meerdere poten om op terug te vallen. In opdracht van Dovy Keukens verzorg ik nog vaak showcookings op events en in showrooms. En met een compagnon heb ik ook vier jaar een cateringbedrijf in Kaapstad gerund, The Old Castle Brewery. Heel tof, maar als je voor de veertigste keer in het vliegtuig naar Zuid-Afrika zit, begint het wel als werk te voelen. Het zorgde ook voor zoveel gepuzzel in mijn agenda. En tot overmaat van ramp halveerde de waarde van de rand, de Zuid-Afrikaanse munt, waardoor ons inkomen er zwaar op achteruitging. Ik moest mijn studio en mijn auto ginder ook wel kunnen blijven bekostigen”, legt Peter uit in Story.

Professioneel heeft Peter de band met Zuid-Afrika ondertussen doorgeknipt, maar hij gaat er wel nog regelmatig op vakantie.

“De natuur is prachtig, het leven is goedkoop, er zitten veel Vlamingen. Ik ben er net nog een maand geweest. Mijn vriendin Gwen is nagekomen.”

Bio van Peter Van Asbroeck

Meer Over:

Peter Van Asbroeck