.
News Image

Peter Monsaerts Le Ciel Flamand wint in Aubagne

Le Ciel Flamand beste film in Aubagne


Le Ciel Flamand is de tweede speelfilm van Peter Monsaert, na het internationaal gelauwerde Offline.



In zijn nieuwe film zoomt hij in op de levens van drie generaties vrouwen. Monique en haar dochter Sylvie baten een baanbordeel uit op de grens van West-Vlaanderen en Frankrijk. Eline, het zesjarige dochtertje van Sylvie, is gefascineerd door de mysterieuze werkplek van haar mama en oma, waar ze nooit binnen mag. Een dramatische gebeurtenis plaatst de zekerheden in hun levens op een helling en zet de familiebanden onder druk.



In de hoofdrollen zien we o.a. Sara Vertongen (Binnenstebuiten) en haar dochter Esra Vandenbussche, Ingrid De Vos (De Behandeling, Chaussée d'Amour) en Wim Willaert (Eigen Kweek, Offline).

David Williamson tekende voor de fotografie, met Alain Dessauvage als monteur. Frederik Van de Moortel stond in voor de klankband van Le Ciel flamand gebaseerd op muziek van Bert Dockx. Klank en muziek zijn de thema’s van het filmfestival van Aubagne.



De film ging vorig jaar in wereldpremière op het Toronto International Film Festival. Na tussenstops op de Festivals van San Sebastian en Londen, was hij bij ons in aanloop van zijn bioscooprelease te zien op het Film Fest Gent. Vervolgens ging het naar o.a. Talinn , Göteborg, Rotterdam en Cinequest.

Le Ciel Flamand komt op 28 maart uit on demand en op DVD in de reeks Lumière Cinema Selection.



Producenten zijn Annemie Degrypse, Jan De Clercq en Alexander Vandeputte voor Lunanime (de productietak binnen de Lumière Groep).

Le ciel flamand kon rekenen op steun van het VAF/Filmfonds van Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz. Daarnaast investeerde het economisch fonds Screen Flanders, een initiatief onder de bevoegdheid van Vlaams Minister van Economie Philippe Muyters en Minister van Cultuur Gatz, ook in de film.


Bio van Peter Monsaert

Meer Over:

Peter Monsaert