.
Peter Goossens
vrijdag 8 december 2023

Peter Goossens: “Die beslissing moet iedereen zelf maken”

Het werd een beetje te veel

Wie de naam Peter Goossens ziet bij een restaurant die verwacht fantastische kwaliteit en uitermate lekkere gerechten. Dat was in elk geval zo bij La Ringue. Toch kon het restaurant en Peter zelf bij de start op heel wat commentaar rekenen.

Ook de prijzen waren volgens sommige klanten bijzonder duur. Maar voor Peter Goossens zelf, is het de normaalste zaak van de wereld.

“In La Rigue betaal je gemiddeld 120 à 150 euro per man. Dat zijn geen sterrenzaakprijzen maar brasserieprijzen tegenwoordig. Ik heb in De Tafel van Gert ook uitgelegd wat de prijszetting is vandaag. Mensen vergeten dat, maar op restaurant gaan voor vijftig euro? No way, die tijden zijn voorbij. Ofwel kies je om in een fantastisch decor te komen zitten en iets meer te betalen, ofwel kies je om op de dijk te zitten op een plastic stoel onder een plastic zeil. Dat is een beslissing die iedereen zelf moet maken”, zegt hij in Het Laatste Nieuws.

Eens lekker op restaurant gaan, het is niet meer voor iedereen weggelegd. Maar dat vindt Peter ook niet correct. Volgens hem werd het gewoon een beetje te makkelijk om uit eten te gaan.

“Mensen moeten anders gaan denken. Op een zeker moment was het ook té. Dat kon niet blijven duren. Alle dagen op restaurant gaan is niet mogelijk, maar als je gaat, kies dan voor goed en kwalitatief. Het is soms beter dat je iets meer uitgeeft maar lekker eet, dan dat je elke dag een spaghetti gaat eten, bij wijze van spreken. Je moet jezelf afvragen: wil ik één keer in de week goed gaan eten, of ga ik alle dagen slecht gaan eten? Die keuze maakt iedereen zelf. In Hof van Cleve komt een gegoed cliënteel, maar evengoed mensen die daar lang voor gespaard hebben."

Bio van Peter Goossens

Meer Over:

Peter Goossens