.
News Image

Peter Baert overleden

Commentator Peter Baert is zaterdag overleden.


Minder prettig nieuws op de laatste dag van de maand april: sportcommentator Peter Baert (links op de foto) is zaterdag overleden.



Peter werd in 1963 in Izegem geboren maar woonde al een hele tijd in de buurt van Hasselt. Peter begon zijn carrière bij de openbare omroep waar hij mocht samenwerken met Jan Wauters. In 1989 ging Peter Baert voor VTM werken waar hij samen met Eddie Groenwals en Stefan Van Loock de sportredactie verzorgde. Dat zou Baert tot in 2006 blijven doen. Nadien werkte hij onder andere voor LIfe!TV waarvoor hij het programma Pitstop.TV maakte. Peter was jarenlang sportcommentator. Commentaar geven bij voetbalwedstrijden was zijn ding maar hij genoot vooral van de autosport. Zestien jaar geleden ging Baert aan de slag bij TVL waar hi ankerman werd. Om maar te zeggen dat Peter enorm veel dingen gedaan heeft in de media. Tot vorige week was hij nog te horen op Play Sports, het sportkanaal van Telenet.



Peter Baert was al ruime tijd ziek en probeerde kanker te overwinnen. Helaas is dat niet gelukt. We wensen de familie en collega's van Peter sterkte bij dit grote verlies.


Bio van Peter Baert

Meer Over:

Peter Baert

Bio van Stefan Van Loock en Eddie Groenwals