.
News Image

Paul Michiels (Soulsister) en Jeroen D'hoe stellen nieuwe jazzpop CD voor

Paul Michiels, vooral bekend als zanger-componist van Soulsister, en de klassiek geschoolde componist-pianist Jeroen D’hoe stellen op 6 mei 2010 hun nieuwe full CD voor.

Paul Michiels, vooral bekend als zanger-componist van Soulsister, en de klassiek geschoolde componist-pianist Jeroen D’hoe stellen op 6 mei 2010 hun nieuwe full CD voor.

De titel, ‘It’s a Gas’, betekent zoveel als ‘het is een drang, het is iets opwindends’ en verwijst naar een ‘uitroep van vreugde die het verlangen naar een enorm goed gevoel weergeeft’. Jeroen D’hoe en Paul Michiels, twee topmusici met totaal verschillende muzikale achtergronden, namen heel wat nieuw, eigen werk op dat nog het best kan worden omschreven als ‘jazzpop’. De CD-release gaat trouwens gepaard met een concertreeks langs tal van culturele centra. Paul Michiels en Jeroen D’hoe komen uit totaal verschillende muzikale milieus. Jeroen is een klassiek geschoold componist die o.a. les volgde aan de befaamde Juilliard School in New York. Hij wist op jonge leeftijd een aantal prestigieuze prijzen in de wacht te slepen. Zo won hij o.a. de Nationale Compositiewedstrijd van de Koningin Elisabeth Wedstrijd en mocht hij ook de SABAM-prijs voor Compositie aan zijn palmares toevoegen. Paul daarentegen scoorde de ene hit na de andere met Soulsister en bouwde daarna een mooie solocarrière als popzanger. Enkele jaren ontmoetten Jeroen en Paul elkaar vrij toevallig. Deze kennismaking is inmiddels uitgegroeid tot een echte vriendschap en een bloeiende samenwerking, want zij bleken één grote passie te delen, nl. jazz. Aanvankelijk haalden ze hun inspiratie uit het Great American Songbook, een verzameling van jazz standards waarvoor zowel Paul als Jeroen een enorm grote bewondering koesteren. Maar al gauw begonnen ze samen ook eigen nummers te componeren. De uitdrukking ‘It’s a Gas!’ betekent zoveel als ‘het is een drang, het is iets opwindends!’ Dat positieve gevoel zit ook in de nieuwe composities vervat. Jazzpop Paul Michiels: “Jazzpop omschrijft waarschijnlijk nog het best het muziekgenre van ons nieuwe album. Het is een muziekstijl waartegen ook artiesten zoals Jamie Cullum en zelfs Michael Bublé sterk aanleunen. Toch zijn Jeroen en ik er in geslaagd om een aangename mix van diverse muzikale invloeden - gaande van pop, jazz tot klassiek en wereldmuziek - in het repertoire van onze nieuwe CD en concertreeks te verwerken. Op die manier hebben we onze eigen stempel erop gedrukt”. Jeroen D’hoe voegt er enthousiast aan toe: “Toen Paul en ik een paar jaar geleden met dit project begonnen, hadden wij nooit durven dromen dat we met zoveel topmuzikanten zouden samenwerken. Wij kregen immers hulp van Michael Garvin uit Nashville, één van ’s werelds meest gerenommeerde tekstschrijvers. Hij schreef mee aan songs, die doordrongen zijn van hartstocht en levenslust. Liedjes die als het ware recht uit het hart komen. Daarnaast werden wij tijdens de opnames begeleid door een volledig combo. We zijn bijzonder blij dat o.a. Evert Verhees en Marc Bonne als gastmusici hebben willen meewerken aan deze plaat.”