.
2 Fabiola: Loredana en Pat Krimson
vrijdag 3 mei 2024

Pat Krimson: “Ik heb even getwijfeld, maar ik zag de muziek nog veel liever”

Zijn relatie ging eraan kapot

Dj worden is niet het leven dat de moeder van Pat Krimson voor ogen had voor haar zoon. Zij had liever dat hij kapper zou worden, maar Pat koos eerst voor hotelschool. Hij werkte als kok bij zijn vader, maar droomde ondertussen van de muziek.

“Ik speelde bas en drumde bij groepjes, en ik wou daarin verder gaan. Toen ik de kans kreeg om bij een platenfirma te werken, aarzelde ik niet. Mama heeft twee maanden lang niet met mij gesproken”, klinkt het in Dag Allemaal.

Niet veel later begon de dj met Leopold 3 en startte hij een dancelabel op. Het liep allemaal zo goed, dat zijn huwelijk er uiteindelijk aan kapot ging.

“Ik was in 1991 getrouwd met een meisje dat me had leren kennen als een kok met veel dromen, maar zij verkoos het klassieke, stabiele leven. Even heb ik getwijfeld want ik zag haar graag, maar ik zag de muziek nog liever. Had ik die sprong niet gewaagd, ik zou mijn hele leven spijt hebben gehad. Mijn eerste vrouw is hertrouwd en tien jaar later aan kanker gestorven. Terwijl het jongetje uit Zonhoven van Japan tot Moskou toerde.”