.
News Image

Overwint Geert Hoste zijn afkeer?

Geert Hoste heeft een afkeer voor witte peper...

Van maandag 12 tot en met vrijdag 16 oktober brengt De Keuken van Sofie weer een smakelijke, maar vooral ook grappige vooravond bij VTM. Sofie is vereerd dat ze de hele week lang kan koken met Vlaams cabaretier Geert Hoste. De stamvader van de Vlaamse stand-upcomedy blijkt lactose-intolerant te zijn, dus kookt Sofie deze week niet alleen volgens de wensen van Geert, maar ook voor alle mensen met lactose-intolerantie.

Op maandag starten ze met een klassieker uit de keuken van Geerts grootmoeder: varkensgebraad met erwtjes, wortelen en aardappelen. Op dinsdag kiest de West-Vlaming voor Genste waterzooi als gerecht dat hij absoluut niet graag eet. Geert heeft tien jaar van zijn jeugd doorgebracht in een streng internaat in Gent, waar in de keuken erg gulzig werd omgegaan met witte peper. Zijn afkeer voor die peper is sindsdien nooit meer verdwenen. De vraag is of Sofie hem van die afkeer kan afhelpen?

In schril contrast tegenover de peper staat Geerts voorliefde voor hutsepot, het huisgerecht van Geert en zijn vrouw. Zijn interesse in dit gerecht is afkomstig van… de achternamen van Geert en zijn partner: Hoste en Puts. Als je de letters van die twee namen door elkaar gooit, krijg je namelijk ‘hutsepot’. De souschef heeft dit éénpansgerecht al overal gegeten en is bijzonder benieuwd naar de versie van Sofie. Terwijl de hutsepot op het vuur staat, zorgt Sofie nog voor een extra verrassing. Ze weet dat Geert een echte koffieliefhebber is en dus maakt ze een lekkere ijskoffie.

Op reis gaan doen Sofie en Geert naar Italië. Geert koestert het land waar nog uitgebreid de tijd genomen wordt om lekker te tafelen en dat doen Sofie en haar gast met een griet ‘al forno’ met tomaat en penne. De week afsluiten doet de souschef met een stukje vlees, een stukje vis én een lekker dessertje: bruschetta met gemarineerde tomaat, carpaccio van sint-jakobsvruchten en bevroren fruit met chocolade.

DE KEUKEN VAN SOFIE, ELKE WEEKDAG BIJ VTM:
Op maandag 12/10: Op Grootmoeders wijze – Varkensgebraad met erwtjes, wortelen en aardappelen.
Op dinsdag 13/10: Lust ie ’t of lust ie ’t niet? – Gentse waterzooi.
Op woensdag 14/10: Lievelingsgerecht – Hutsepot en ijskoffie.
Op donderdag 15/10: Op reis – Griet 'al forno' met tomaat en penne.
Op vrijdag 16/10: Goe weekend – Bruschetta met gemarineerde tomaat, carpaccio van sint-jakobsvruchten en bevroren fruit met chocolade.

Bio van Geert Hoste en Sofie Dumont