You are here

Originele Get Ready terug bij elkaar

09/01/2017 14:56-

Maanden in het geheim aan gewerkt.

De kogel is door de kerk. Het nieuwe jaar betekent ook meteen een groepswissel bij Get Ready. Het heeft lang geduurd want al in de zomer van 2016 kwamen Jimmy, Glenn, JM en Koen terug bij elkaar. Twintig jaar Get Ready moest een groot feest worden maar de reünie van de originele Get Ready zorgde ook voor wat ongenoegen binnen de groep. Het feit dat er zelfs een filmpje werd opgenomen met de oorspronkelijke Get Ready was groot nieuws maar niemand die dat toen mocht schrijven. Maar nu kunnen we niet anders want Kenny Philippaars stapt samen met Bob van Kerkoerle uit de groep en daar heeft hij een goede reden voor. Na bijna 9 jaar Get Ready hoeft het voor hem niet meer.

"In de zomer van 2008 werd mij gevraagd om deel te nemen aan een auditie voor ‘Get Ready!’. Mijn droom was altijd om ooit als artiest op een podium te kunnen staan. Niet enkel zang of dans maar een combinatie van beide. Ik doe dit dan ook met hart en ziel, en ben met veel enthousiasme in het ’Get Ready!’ verhaal gestapt. Samen met Koen Bruggemans, Jimmy Samyn en Tom Lee (die eveneens nieuw was binnen de groep) voerde wij een show op die bij ons paste. Ik kreeg de kans om in een succesverhaal te stappen wat anno 2017 nog steeds deel uitmaakt van de Belgische showbizz. We maakten een remix van Get Ready!’s grootste hit ‘Diep’, mochten verschillende nummers uitbrengen en stonden wekelijks op de Vlaamse podia.

Dat het samenwerken in een groep veel tijd vraagt en niet altijd even makkelijk is, merkten we in 2013. Tom voelde zich binnen ‘ons project’ niet meer op zijn plaats en wilde graag meer vrijheid in zijn showleven. Daarop kwam Bob van Kerkoerle als ‘nieuweling’ bij Get Ready!.

Een nieuw management diende zich aan onder Globe Entertainment. Zij gingen met volle energie voor Get Ready! en zorgden wederom voor fantastische momenten. Nieuwe nummers, nieuwe ideeën, kortom een frisse wind.

2016 zou voor Get Ready! dan ook het feestjaar zijn. 20 jaar na het ontstaan kwam er een concert in de ‘Carré’ in Willebroek. Iedereen wilde hiervoor zijn volle inzet geven. Er werd nagedacht over een voorprogramma, een eenmalige reünie tussen Koen, Jimmy en oud-leden Glenn en JM, een verzamel-CD enz... Uiteindelijk werd na enige tijd duidelijk dat er misschien wel teveel ideeën waren en teveel mensen die alles tot een goed einde wilden brengen. Het concert werd afgelast maar er lagen al heel wat dingen op tafel.

Ook voor Jimmy en Koen werd dit alles een rollercoaster door het verleden en heden. Voor Bob en mezelf was dit niet altijd even makkelijk. Ik geef ook toe dat het me vaak frustreerde om na 9 jaar nog steeds te horen ‘Aah, de nieuwe jongens’... Maar daaruit blijkt wel dat de eerste bezetting nog steeds bij mensen in het geheugen ligt en dat kan ook moeilijk anders. Get Ready! was in de jaren 90 één van de grootste Muziekproducten die ons land heeft gekend. Het blijkt ook dat dit voor de 4 originele leden nog steeds een impact heeft op hun leven. Door verschillende oorzaken is dit tussen hen ook nooit op een juiste manier afgesloten.

Na enige tijd kwam dan ook het idee om wederom met de originele vier op het podium te staan. Bob en ik werden hierin niet vergeten en ons werd gevraagd om hierin een rol te spelen. Ik heb hierover zeker nagedacht, maar toch kon ik mezelf hierin niet vinden. Misschien kan ik dit het best omschrijven als het gevoel ‘vijfde wiel aan de wagen’. Daarom heb ik voor mezelf ook beslist om Koen, Jimmy, Glenn en JM de vrijheid te geven om ‘hun project’ op een juiste manier af te sluiten.

Voor mij zal Get Ready! eindigen in 2017. De optredens die opstaan tem 22 april zal ik nog steeds met evenveel enthousiasme afwerken. En ik hoop dat alle fans die ik doorheen deze 9 jaren heb leren kennen nog mag verwelkomen op één van volgende optredens. Persoonlijk had ik het graag anders zien lopen, maar ik ben ervan overtuigd dat twijfel nooit een goede raadgever / drijfveer is om in iets te stappen.
Ook beloof ik jullie dat we mekaar muzikaal nog zullen terugzien. Ik krijg de kans om in verschillende muzikale projecten mezelf te ontplooien en mezelf aan de buitenwereld te tonen. Hierover vertel ik jullie binnenkort heel wat meer. Hopelijk tot snel op één van de Vlaamse podia. Ik wil graag alle fans, vrienden en familie bedanken voor hun steun tijdens dit avontuur, maar zeker ook in het luisteren en helpen maken van keuzes.
Ook een dankjewel aan Jimmy & Koen voor de 9 fantastische jaren. Aan Tom die samen met mij aan dit avontuur begon en aan Bob, die de fakkel overnam en me ook veel steun heeft gegeven tijdens deze laatste ‘moeilijke’ maanden.
In totaal heb ik bijna 1000 optredens met Get Ready! mogen doen, stonden we steeds in de Top 10 met onze nummers en kreeg ik de kans om meermaals in de grootste zalen van België te staan; Sportpaleis, Lotto- Arena, Ethias Arena, Flanders Expo: I did it all. Ik kijk dan ook met een glimlach terug op dit mooie hoofdstuk uit mijn leven, maar ook met een traan omdat het voor mij een mooier einde mocht hebben. Toch ben ik benieuwd naar wat de toekomst zal brengen en ben ik blij om de kans te krijgen, mijn eigen muzikale hoofdstuk te starten. "

Meer nieuws over:

Get Ready

Gerelateerde foto's:

Vlaanderen feest

Get Ready - Antwerpen - 11/07/2017

Foute Party 2017

Get Ready - Gent - 30/06/2017

Avondmarkt

Get Ready - Zandhoven - 05/05/2017

Herentals Feest

Get Ready - Herentals - 29/07/2016

Opname anne Royal

Get Ready - Beervelde - 15/03/2016

Opname anne Royal

Get Ready - Beervelde - 19/01/2016

Anne Winter Wonderland

Get Ready - Peer - 01/12/2015

Opname anne Café

Get Ready - Antwerpen - 03/11/2015

Opname annes Café

Get Ready - Antwerpen - 15/09/2015

Opname Ment Tv

Get Ready - Blankenberge - 13/07/2015

Gerelateerde bio's:


Gerelateerde muziek:

Tracklist van Get Ready