.
News Image

OneRepublic komt naar Antwerpen

Als grote fans van onder anderen Peter Gabriel, U2 en Fiona Apple, richten Ryan Tedder en Zach Filkins in 2002 OneRepublic op. De mannen uit Colorado Springs kennen een instant succes en bouwen onmiddellijk een omvangrijke fanbase uit. Hun pagina wordt dan ook een enorme hype op MySpace. Dankzij het succes kan OneRepublic zich in 2006 als eerste rockgroep aansluiten bij Mosley Music Group van Timbaland. Onder dat label brengt de band een jaar later een eerste album 'Dreaming Out Loud' uit. Met "Apologize", de eerste single van de debuutplaat, maken ze meteen brokken in de VS. Met meer dan 10.300 programmaties op de Amerikaanse radiozenders in de week van de release, breekt de song direct een eerste record. Timbaland neemt het nummer niet veel later onder handen en wanneer zijn remix op de markt komt, betekent dat de wereldwijde doorbraak voor OneRepublic. De Timbaland-versie behaalt een nummer 1 positie in maar liefst zestien landen en met meer dan 10 miljoen downloads slepen de groentjes uiteindelijk zelfs een Grammy Award nominatie in de wacht! Mede dankzij deze wereldhit, behaalt de eerste langspeler van de band een platina statuut in de States en een gouden bekroning in Canada en Australië. Met het tweede album breidt OneRepublic hun succes op de Europese markt uit. Ook Ierland, Zwitserland en Oostenrijk zwichten voor hun talent.

In de lente van vorig jaar verscheen 'Native', een derde meesterwerk. Met de medewerking van enkele gerenommeerde producers, zoals Philippe Zdar (Phoenix, Depeche Mode), Jeff Bhasker (Kanye West, Jay Z, Fun) en Benny Blanco (Maroon5, Rihanna), verfijnen de heren van OneRepublic hun energieke en hybridische muziek en voegen ze blues, folk, gospel en electro elementen toe. Dat leidt tot pareltjes als "Feel Again', "If I Lose Myself" - ook bekend in de EDM remix van Alesso- en "Counting Stars". Een jaar na datum brengt de band een repack van 'Native' uit, met twee onuitgegeven bonustracks, waaronder de nieuwe single "Love Runs Out".
Om deze release te vieren komt OneRepublic naar ons land! Afspraak op zaterdag 25 oktober in de Lotto Arena. Tickets voor dat concert zijn beschikbaar vanaf vrijdag 25 april om 11 uur.
Tickets via Proximus Go For Music: 0900 2 60 60* of www.proximusgoformusic.be

Ticketprijs (inclusief servicekosten): 43 euro
*0.5euro/min, incl btw

Bio van OneRepublic

Meer Over:

OneRepublic