.
News Image

Onderhandelen is geen improvisatietheater

Handboek Onderhandelen... De beste tactische en psychologische trucs voor thuis en op het werk...

Wat is een goed moment voor een eerste bod? Hoe weet je wanneer je kunt onderhandelen? En wat kun je allemaal aflezen uit een tegenbod? Onderhandelen kan lastig zijn, we gaan het soms zelfs liever uit de weg. Ondertussen onderhandelen we onbewust voortdurend: bij het kiezen van een bioscoopfilm, tijdens een vergadering met collega’s of in een gesprek met onze kinderen. We hebben allemaal meer ervaring met onderhandelen dan we denken, en al gebeurt dat grotendeels intuïtief, het is een vaardigheid die je kunt perfectioneren en waar je veel aan kunt hebben.

In het Handboek Onderhandelen worden voor het eerst inzichten uit de economie en psychologie op structurele wijze gecombineerd. Neale & Lys laten zien dat de rationele kant van de onderhandeling (je wilt zo veel mogelijk salaris) en de psychologische kant (je wilt geen gezichtsverlies lijden) onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Vanuit dit perspectief laten ze zien dat je je dagelijks in veel meer situaties bevindt waarin je kunt onderhandelen dan je aanvankelijk dacht.

Met talloze praktijkvoorbeelden en gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek, geven de auteurs je de beste trucs, die ervoor zullen zorgen dat je (nog vaker) je zin krijgt.

De auteurs tonen niet alleen de veelvoorkomende fouten van onderhandelaars, maar bieden vernuftig advies over hoe je zelf fouten kunt vermijden, en hoe je je voordeel kunt doen met die van anderen. - Howard Raiffa, Professor of Managerial Economics, Harvard University