.
News Image

Officieel: Lieven Scheire naar de VRT

Lieven Scheire wordt 'Wetenschapsman' bij VRT.

Lieven Scheire gaat aan de slag bij VRT. Hij zal als 'Wetenschapsman' instaan voor populaire en verdiepende programma's en rubrieken op meerdere netten. Daarover bestaat een principiële overeenkomst. De precieze invulling hiervan wordt nog uitgewerkt. Meer informatie volgt later.

Lieven Scheire: "Ik wil mij focussen op mijn rol als 'science communicator' en mijn passie voor wetenschap en techniek delen met de wereld. De openbare omroep VRT heeft daarin een taak te vervullen. Het is dan ook logisch dat we elkaar daarin gevonden hebben. Ik ben zeer blij en dankbaar voor de voorbije tien jaar bij Woestijnvis, en ik hoop dat het geheel wederzijds is. Maar ik ben toe aan die volgende stap."

Olivier Goris (netmanager één): "Ik heb Lieven zien evolueren van grappige nerd en stand up comedian tot zeer straffe TV-maker en presentator. Hij slaagt erin om met veel humor, helderheid en geloofwaardigheid zijn passie over wetenschap op een breed publiek over te brengen. Maar naast zijn rol als 'Wetenschapsman' kan een veelzijdig talent als Lieven Scheire ook in andere programma's ingezet worden. Ik ben dan ook erg blij dat we opnieuw kunnen samenwerken."

Bio van Lieven Scheire en Olivier Goris