.
News Image

'Noem mij maar een grote fan'

‘Wow. Aanbevelingen van Harlan Coben, Laura Lippman en Lee Child! Ik moest weten waarom drie van zulke zwaargewichten juichen over Alison Gaylin en haar In het donker. De les: vertrouw altijd de zwaargewichten.’

Brenna Spector heeft een zeldzame neurologische afwijking waardoor ze geen enkel detail van haar leven vergeet: beelden, geluiden, smaken, geuren. Het begon in haar kindertijd, toen haar oudere zus in een vreemde auto stapte en nooit meer werd teruggezien, en het is van onschatbare waarde bij haar speurwerk naar vermiste personen.

Wanneer Brenna een video onder ogen krijgt van de verdwenen webcam-girl Lula Belle, roept dit grote vragen bij haar op. Naakt maar verborgen in de schaduw legt de performancekunstenares haar diepste, intiemste geheimen bloot aan haar onzichtbare mannelijke publiek. Geheimen die Brenna huiveringwekkend bekend voorkomen…

Ze raakt ervan overtuigd dat Lula Belle op de een of andere manier in verband staat met haar zus. In haar zoektocht naar het meisje wordt ze meegezogen in een web van seks, schuldgevoelens en moord. Maar zal haar speurtocht haar wel met haar zus herenigen? Of zal die haar leven kosten…?

Alison Gaylin studeerde aan Northwestern en Colombia University’s Graduate School of Journalism, waarna ze zich specialiseerde in de entertainmentsector. Alison woont in het noorden van de staat New York met haar man en haar dochter.