.
News Image

Noa Neal brengt wereldprimeur

Noa Neal lanceert eerste 360° videoclip in 4K.


Noa Neal is de eerste artieste die uitpakt met een 4K videoclip die integraal werd opgenomen in 360 graden. Dat wil concreet zeggen dat kijkers voor het eerst de volledige controle krijgen over hoe ze de videoclip willen bekijken, telkens opnieuw, telkens anders. Je kunt tijdens Graffiti rondkijken en op elk moment inzoomen, naar links en rechts scrollen maar ook naar boven en achteruit kijken. De 4K videoclip werd gerealiseerd in nauwe samenwerking met technologiereus Intel.



Producer Frank Molnar spreekt van de grootste productie die hij ooit heeft mogen inblikken: “Voor deze videoclip, die in één take werd opgenomen, hebben we enkele straten laten afzetten in Antwerpen en een speciale filmtruck laten overkomen uit Frankrijk. Alles samen telden we zo’n 100 mensen – cast en crew – op de set: cheerleaders, skaters, bmx-ers, dansers, een band en nog veel meer.”



Ook qua props werd niks aan het toeval overgelaten waardoor de clip van Graffiti de vergelijking met internationale topproducties uit het VK en de VS ruimschoots doorstaat.

Voor de clip werd intens samengewerkt met computerchipgigant Intel. De making of van de 360 graden 4K videoclip gaat vandaag live op 15 iQ sites, Intel’s online lifestyle- en technologiemagazine.



Kurt De Buck, Social & Community Manager EMEA: “Op iQ brengen we boeiende verhalen over wat mogelijk is met de huidige technologie. Een zestal 4K-camera’s, een flink uit de kluiten gewassen computer, de nodige stitching software, het enthousiasme van Noa Neal, een aanstekelijk nummer en een geweldige groep jongeren, dat alles samen leek ons de perfecte mix om deze droom – het maken van een echte 360 graden 4K videoclip – te realiseren. En het resultaat is overweldigend.”



Noa Neal is dan ook bijzonder opgetogen over de samenwerking en het resultaat: “Het is duizelingwekkend te beseffen dat computerchipgigant Intel mij heeft gekozen voor dit unieke project.”

Ook voor deze single werkte de artieste nauw samen met haar internationaal dreamteam; Graffiti werd geschreven door Noa Neal (B), Ellie Wyatt (VK), en Mighty Mike (VS). De song werd opgenomen in Los Angeles met de gerenommeerde Mighty Mike als producer in de studio.