.
News Image

Nigel Williams schopt tegen Het Systeem

Nigel Williams geeft rake schop tegen schenen van Het Systeem.
‘Ik heb Thatcher al eens meegemaakt ... alstublieft geen tweede keer!' Het is 25 november 2014, de algemene staking tegen de regering-Michel legt Antwerpen plat, en Nigel Williams pepert het iedereen eens goed in. Zijn uitspraak zorgt voor ophef. In dit boek en deze film steekt de Antwerps-Britse stand-upcomedian opnieuw het Kanaal over. Naar zijn geboortestad Bristol, waar de arbeiderswijken in broeihaarden van geweld en miserie veranderden. Naar schrijver Owen Jones, die furore maakt met zijn boeken over de demonisering van de Britse arbeidersklasse en de macht van de elite, en naar diens collega Joris Luyendijk die de bankwereld genadeloos fileert. Maar ook naar de jaren dat de Iron Lady de Britse vakbonden brak en het gezamenlijk opkomen tegen uitbuiting verving door de ideologie van de ongebreidelde hebzucht, het ieder voor zich en het eigen-schuld-dikke-bult. Aan de hand van gesprekken met onder andere Tom Lanoye, Slongs Dievanongs en Rachida Aziz koppelt Williams voortdurend terug naar België. Hoezo, There Is No Alternative? Een rake schop tegen de glibberige schenen van Het Systeem, ja!

Nigel Williams is stand-upcomedian.

Trees Heirbaut is actief in cultuurwerkplaats Singeling, cabaretgroep Awaal Nem en in de ACOD. Ze schrijft en vertelt verhalen.

Jef Maes maakte met zijn partner Trees Heirbaut documentaires zoals The Muffinman, De Plastrontrekker en Man tegen Macht.

Bio van Nigel Williams

Meer Over:

Nigel Williams