.
News Image

Nieuwe single Fabian Feyaerts

In 2012 trok de toen 14-jarige Fabian Feyaerts richting Amsterdam om er ons land te vertegenwoordigen tijdens het Junior Eurovisie Songfestival. Hij eindigde er mooi op de vijfde plaats, wat de tweede beste plaats ooit voor België betekende.
Van het kleine 'Abracadabra'-kindersterretje is vandaag niet veel meer te merken. Fabian is intussen 16 geworden en klaar voor een nieuw muzikaal pad.

Precies twee jaar terug begon voor Fabian het grote avontuur. Langs een weg van auditierondes, een bootcamp, voorrondes op TV en de uiteindelijke live finale, ging Fabian voor VRT ons land vertegenwoordigen tijdens het Junior Eurovisie Songfestival in 2012 met het popnummer 'Abracadabra'. Meteen wist Fabian de harten van alle andere deelnemende landen te veroveren en werd hij de publiekslieveling.
Wanneer VRT besliste om vanaf 2013 niet meer deel te nemen aan de grootste Europese liedjeswedstrijd was meteen ook duidelijk dat Fabian onze laatste inzending zou worden. Hij wist die deelname te verzilveren met een mooie vijfde plaats.

"Ik vond het zeer leuk om dingen zoals 'Abracadabra' en 'Ondersteboven' te brengen," vertelt Fabian, "maar ik ben zestien. Ik wil van veel dingen geproefd hebben en wil nog zo veel dingen doen. Dat ik voor mijn nieuwe single voor Engels kies is mijn eigen keuze, net als het genre. Ik wou een iets volwassenere sound met invloeden van wat de hedendaagse hitlijsten aanvoert."
Voor zijn nieuwe single koos Fabian voor een samenwerking met het producersduo Steven Parker en Philippe Paque.

Bio van Fabian

Meer Over:

Fabian