.
News Image

Nieuwe cd voor Anouk

Anouk brengt 11e studioalbum: ‘Paradise And Back Again’.


Anouk hoeft eigenlijk geen introductie meer. Ze mag zich met trots de meest succesvolle zangeres van de Lage Landen noemen.

Sinds de grote doorbraaksingle Nobody's Wife (1997) is haar dansbare rock niet weg te slaan uit de Nederlandse en Belgische hitlijsten. Van haar album “Hotel New York” (2005) worden in Nederland en België samen meer dan 275.000 stuks verkocht. Een zeldzaam resultaat. Ze wordt een vast gezicht op alle muziekzenders en alle grote (festival)podia van de Benelux. In 2011 zien we haar voor de zesde keer schitteren op Rock Werchter en een jaar later speelt de rockgodin de pannen van het Sportpaleisdak, met vier verschillende bands. Anouk kondigt eind 2013 aan voorlopig niet op te treden en neemt in 2014 haar nieuwe album op

Vandaag is Anouk weer helemaal terug! We mochten eerder al genieten van de nieuwe top tracks “Wigger” & “You & I”. In september liet ze het catchy Places To Go op haar fans los. In de video die bij de single hoort, zien we een gelukkige Anouk, omringd door vrienden en kinderen, waaronder ook Sion Jethro, haar jongste vijfde kindje. In de nieuwste single “Don’t Wipe Us Out” horen we een heerlijk soulful Anouk.



Bijna alle platen hebben wel een verhaal. Ze zijn gemaakt met een bepaalde vibe, op een bijzondere locatie, of in een cruciale levensfase waarin de artiest verkeert. Het verhaal van Anouks nieuwste album Paradise And Back Again is dat er juist géén overkoepelend thema is. Paradise And Back Again is net zo veelkleurig als de adembenemend mooie hoes die er omheen zit (geschilderd door kunstenares Esther Barend). Het is eigenlijk heel simpel: Paradise And Back Again is gewoon een verzameling krachtige songs. Een spannende reis langs alle stijlen waar de zangeres van houdt.



Of, in haar eigen woorden: “Eigenlijk is het een bij elkaar geraapt zooitje.”. Typisch Anouk; eerst met je hele ziel en zaligheid je songs inzingen, en er dan schaterlachend de draak mee steken. Haar echte uitleg is anders: “We leven in een tijd waarin alles kan, alles mag. Iedereen luistert naar van alles door elkaar, iets wat ik zelf altijd al heb gedaan. Waarom zou je je toeleggen op één stijl als je er meerdere beheerst?”



De Nederlandse ster staat te popelen om ook live naar het publiek terug te keren.

En dat doet ze op zaterdag 7 maart 2015 met een concert in het Antwerpse Sportpaleis.

Bio van Anouk

Meer Over:

Anouk