.
Gunther Levi, Chris Van Tongelen, Davy Gilles ofwel De Romeo's
vrijdag 27 januari 2017

Nieuwe cd van De Romeo's is uit

De Romeo's klaar voor superdruk jaar.


De fans hebben er even op moeten wachten, maar het is eindelijk zover. Anderhalf jaar na de release van ‘Op stap’, brengen De Romeo’s een nieuw Nederlandstalig album uit, getiteld ‘Vrienden voor altijd’. “Onze platenfirma heeft ons de tijd en de luxe gegeven om een cd te maken die helemaal ons goesting is. Met De Romeo’s willen wij in eerste instantie de mensen vermaken. De mensen moeten zich geamuseerd hebben, als ze na onze optredens terug huiswaarts gaan. Dat amusementsgevoel is heel belangrijk en dat is ook terug te vinden op onze nieuwe cd”, zegt Gunther Levi.

Na ‘Waanzin’ en de Sorry Voor Alles-hit ‘Cabrio’, kozen De Romeo’s als derde single voor de titeltrack van hun nieuwe cd. “Straks beginnen we aan onze vijftiende zomer. Onze bezetting is nog altijd dezelfde als toen we gestart zijn. We kennen mekaar door en door. We hebben letterlijk lief en leed met elkaar gedeeld”, zegt Chris Van Tongelen. “Je moet mekaar ook graag hebben, anders sta je niet elke keer met zoveel goesting op het podium. Ik weet zeker dat wij echte vrienden zijn. De mensen zien dat ook. Ze zien dat we ons amuseren, dat we goed overeenkomen en dat alles wat we doen ook echt is. Die authenticiteit is het handelsmerk van De Romeo’s”, zegt Davy Gilles.



De Romeo’s liggen zelf aan de basis van hun nieuwe cd, waarbij ze opnieuw samenwerkten met Cliff Vrancken (K.I.A.) Edwin Van Hoevelaak en producer Edwin De Groot. “Dat is ons vast team. Zij weten ondertussen perfect wat er werkt bij ons publiek en wat niet. De single ‘Vrienden voor altijd’ gaat werken, omdat het een universeel liedje is dat gaat over vriendschap, maar ook omdat het vanaf de eerste noot heel herkenbaar klinkt. Wij zitten er met onze neuzen op wanneer het gaat over producties. Alle instrumenten die je hoort op onze liedjes, zijn echt ingespeeld. Ja, dat is kostelijk, maar anderzijds is dat ook een geweldige meerwaarde. Zeker voor de mensen die onze muziek kopen”, zeggen De Romeo’s enthousiast.



En het houdt niet op: wie kijkt naar de ‘Vrienden voor altijd’-videoclip, wordt meegezogen in de sfeer van de eerste Romeo’s-film H.I.T., die op 15 maart uitkomt in de bioscoop. “Met ‘Vrienden voor altijd’ nemen wij met De Romeo’s deel aan het Europese Schlagerfestival. Uiteraard loopt er van alles mis. Wat? Dat zie je als je komt kijken naar onze film hé”, zeggen de drie mannen mysterieus.

Bio van De Romeo's

Meer Over:

De Romeo's

Bio van Gunther Levi, Chris Van Tongelen en Davy Gilles