.
News Image

Nieuwe cd Goose is uit

Het vierde album van de succesvolle formatie Goose is een feit.


Afgelopen vrijdag bracht Goose – dit jaar 10 jaar! – zijn 4de album ‘What You Need’ uit. Met de vooruitgeschoven single ‘Call Me’ kregen we al een heerlijk voorsmaakje. Op ‘What You Need’ slaagt het Kortrijkse viertal er weer op meesterlijke wijze in om rock met electro te verenigen. De jeugdige grooves en beats die hun debuut Bring It On (2006) zo typeerden, worden verrijkt met sterke melodieën en live anthems. Ook thema’s als eenzaamheid, isolatie, spijt, maar ook liefde, warmte en euforie worden niet geschuwd.



Of zoals de Britse DJ Eddy Temple-Morris (BBC, XFM, MTV) samenvatte: “Listening to What You Need is like going back to a place where you had a great party, but this time the food is better and the wine is more expensive. The smile on your face is just as wide as before, but you’re smiling for different reasons now…”



Behalve een nieuw album brengen GOOSE vandaag eveneens een kortfilm uit. Hiervoor gaf de band carte blanche aan de internationaal gerenommeerde modefotograaf Willy Vanderperre (Prada, Dior) die trouwens ook voor het tijdloze artwork tekende.

Vanderperre wou geen klassieke narratieve promovideo, maar wou met deze kortfilm het universum van GOOSE vastleggen en hen de ogen openen voor hun eigen wortels. De film moest de plaats weergeven waar de band repeteert en opneemt: de studio boven een bar/concertzaaltje Safari : “Het draait bij GOOSE niet alleen om de muziek, het gaat ook om de bar, de zaal, de studio, de mensen die hen omringen, de fans…”. Vanderperre werd getroffen door de hechte band die de groep heeft met de locatie waar hun muziek ontstaat: “Deze kortfilm is als een ode aan die plaats die onlosmakelijk verbonden is met GOOSE, het is een deel van hen, elke ruimte heeft haar eigen karakter, elke ruimte is een emotie”.


Bio van Goose

Meer Over:

Goose