.
News Image

Nieuw seizoen Vind Mijn Familie

Het worden weer emotionele maandagen op VTM.
Voor het grote geluk is geen afstand te groot en geen moeite te veel. Zeker niet voor Francesca Vanthielen, die in het tweede seizoen van Vind Mijn Familie – dat in het voorjaar gemiddeld 703.000 kijkers wist te beroeren (live +6) – opnieuw de hele wereld rondreist om bloedverwanten met elkaar te herenigen. Oprechte, ontroerende en vaak verrassende verhalen brengen acht weken lang warmte in de Vlaamse huiskamers.

Francesca Vanthielen spaart in het tweede seizoen van Vind Mijn Familie opnieuw kosten noch moeite om familieleden die elkaar uit het oog verloren of zelfs nog nooit hebben ontmoet, samen te brengen. Voor deze zoektochten doorkruist Francesca niet alleen Vlaanderen. Ze trekt ook meer dan ooit de hele wereld rond, van de Dominicaanse Republiek, Ierland of Roemenië tot Zuid-Afrika, Denemarken of Sri Lanka.

Geflankeerd door een ijzersterk researchteam dat zich in elke case vastbijt, tracht ze dromen waar te maken. Een jonge vrouw die haar moeder al 16 jaar niet meer heeft gezien, een man die nooit heeft geweten dat hij een zoon heeft, een 69-jarige Britse die op zoek gaat naar haar Duitse familie, een tweeling die vanuit een Roemeens weeshuis geadopteerd werd door een Vlaams gezin en nu op zoek gaat naar hun biologische moeder,… allemaal hopen ze dat lege plekje in hun leven op te vullen via Vind Mijn Familie.

“Vind Mijn Familie is zonder twijfel één van de mooiste projecten die ik ooit voor televisie heb mogen doen. In het eerste seizoen hebben we heel wat dromen in vervulling laten gaan en dan voel je echt dat je het verschil kan maken. Ook dit nieuwe seizoen van Vind Mijn Familie is opnieuw een mooie reeks geworden, met ontroerende verhalen. Mensen bij elkaar brengen en hen tijdens dat emotionele parcours mogen bijstaan geeft echt een geweldig gevoel!”, aldus Francesca Vanthielen.

Aflevering 1:

De 18-jarige Liselotte uit Turnhout heeft haar moeder al 16 jaar niet meer gezien. Haar biologische ouders leerden elkaar eind jaren 80 kennen in de Dominicaanse Republiek. Ze werden verliefd, traden in het huwelijksbootje, vestigden zich in België en kregen een dochter. Toen Liselotte 2 jaar oud was, vertrok haar moeder Felidia op reis en toen werd het jarenlang stil…

Liselotte bleef met veel vragen achter en gaat via Vind Mijn Familie op zoek naar antwoorden. “Ze vertelde dat ze voor twee weken op vakantie ging naar de Dominicaanse Republiek, maar ze is niet meer teruggekomen. Ik heb gehoord dat ze moeilijk in België kon aarden en misschien was dat de reden van haar vertrek?”, vertelt Liselotte.

Na het vertrek van mama Felidia ging ook Liselottes Vlaamse vader zijn geluk beproeven in het buitenland. In samenspraak met hem namen de grootouders de opvoeding van Liselotte voor hun rekening alsof het hun eigen kind was. Het vreemde vertrek van haar moeder bleef echter knagen… “Voor mij is het belangrijk om te weten dat ze leeft”, vertrouwt Liselotte Francesca toe. “En als ze leeft, wil ik ze zien en ontmoeten. Want dat is een leeg plekje nu.”

Na het horen van Liselottes verhaal, gaat Francesca meteen over tot actie. Gewapend met de informatie die de redactie in Vlaanderen vond, vliegt ze naar de Dominicaanse Republiek, waar een intense zoektocht op poten wordt gezet. Die zoektocht blijft niet zonder resultaat, want Felidia wordt gevonden en wil haar dochter doodgraag terugzien. Er wacht Liselotte dan ook een bijzonder emotionele ontmoeting…

Antwerpenaar Theo (68) heeft twee huwelijken achter de rug en heeft een zoon, een dochter en vier kleinkinderen. In de jaren 60 verloor hij zijn hart aan Maryvonne. De tieners spraken twee jaar lang stiekem af, omdat Maryvonnes ouders de relatie niet goedkeurden. Na enkele mooie jaren werd de druk te groot en verdween Maryvonne voorgoed uit Theo’s leven.

Intussen zijn we 48 jaar verder en heeft het leven niet stilgestaan voor Theo. Maar zijn jeugdliefde Maryvonne is hij nooit vergeten. Uit nieuwsgierigheid besluit Theo via Facebook op zoek te gaan naar haar, met succes. De twee leggen opnieuw contact, maar Maryvonne heeft nieuws dat Theo’s leven compleet op z’n kop zet. In een bericht vertelt ze dat ze destijds zwanger is geworden van Theo’s zoon en verplicht werd het kind af te staan.

“Op dat moment beland je in een wervelwind en gaat er een mallenmolen door je hoofd”, vertelt Theo. “Ik kon de tranen niet bedwingen. Plots vind je niet enkel onverwacht je jeugdliefje terug, maar krijg je er ook plots een zoon bij die Stef heet en 48 jaar is.” Theo is bang dat zijn zoon de man die zijn zwangere moeder achterliet niet zal willen ontmoeten en schakelt de hulp in van Vind Mijn Familie.

De zoektocht van Francesca eindigt in Blankenberge. De vrees van Theo blijkt ongegrond, want Stef wil doodgraag kennismaken met zijn vader. Tijdens de ontmoeting krijgt Stef trouwens een heel ander verhaal te horen dan wat hem altijd verteld is geweest…

Vind Mijn Familie, vanaf maandag 24 november om 20.35 op VTM.

Bio van Francesca Vanthielen